Microsoft te obliga la upgrade daca vrei sa profiti de DirectX 11.2

Microsoft te obliga la upgrade daca vrei sa profiti de DirectX 11.2

Nu ca ar fi prima oara, insa DirectX 11.2 nu va fi disponibil decat unui numar restrans de utilizatori de Windows, alesi aparent arbitrar.

Microsoft DirectX 11.2 Xbox Windows 8.1

Microsoft a confirmat oficial, fara a argumenta neaparat, ca DirecX 11.2 va fi disponibil doar pentru utilizatorii de si Windows 8.1. Fara a explica cu termeni tehnici si fara a justifica de ce versiunile mai vechi de Windows nu pot avea instalata cea mai noua versiune a runtime-ului, suntem liberi sa gasim propriile argumente.

Cel mai probabil, cu astfel de misculatii, utilizatorii de Windows 7, Windows Vista sau chiar si XP vor fi fortati sa faca upgrade la Windows 8. In definitiv, nimic nu e mai dureros ca atunci cand iti cumperi o placa video puternica si nu poti profita de toate progresele tehnologice integrate la nivel hardware pentru ca software-ul nu-ti suporta anumite functii.

Windows 8.1, un update gratuit la Windows 8, si Xbox One vor avea preinstalate cea mai noua versiune de DirectX incepand cu luna noiembrie a acestui an, cand vor fi lansate oficial. O varianta de DirectX 11.2 este deja prezenta in versiune Preview de Windows 8.1 postata online in urma cu cateva zile.

Daca ati uitat, nu este prima oara cand Microsoft a facut ceva similar. si DirectX 10.1 a fost conditionat de prezenta pe un sistem a lui Windows Vista. Asa cum s-a intamplat si atunci si probabil se va intampla si acum, rata de adoptie a unui nou SO Microsoft nu a beneficiat subit de o crestere. Cei care au refuzat sa faca upgrade si-au mentinut pana in acest moment PC-urile cu Windows XP,  de exemplu.

Pentru ca Windows 8.1 este infatisat de gigantul din Redmond ca un service pack gratuit, sunt curios daca la un moment dat va deveni obligatoriu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: