Microsoft a lansat noul XBOX One, o consola pentru generatia noua

Microsoft a lansat noul XBOX One, o consola pentru generatia noua

In cadrul unui eveniment programat de cateva saptamani, Microsoft si-, concurentul din Redmond pentru PS4 si Wii U este XBOX One.

Microsoft Xbox One intro XBOX 720

Desi vom dezbate in detaliu ce face si ce nu face noul XBOX, din moment ce in SUA, ne-am hotarat sa incepem cu un set de specificatii detaliate, oficiale, comunicate de echipa companiei.

Gandit sa ocupe un loc central in sufrageria voastra, noul XBOX este construit pe o cu totul alta reteta decat generatia anterioara a produsului. Vine cu specificatii high end, dotarii suplimentare impresionante, o unitate optica Blu-ray si doua porturi HDMI, o intrare si o iesire. Acestea din urma ar putea parea neobisnuite, avand insa in vedere ca Xbox One vrea sa fie pus intre TVBox-ul vostru si TV, lucrurile incep sa se lege.

Are un procesor AMD construit pe arhitectura AMD Jaguar, 8GB de memorie RAM DDR3, un hard disk de 500 de GB si conectivitate WiFi Direct pentru interactiunea cu noile controllere. Noul Xbox va integra o structura interesanta de comunicatii wireless cu 3 antene separate pentru comunicatii fara inteferente atat cu noile gamepad-uri cat si cu un router WiFi si alte dispozitive, gen smartphone sau tableta. Vine cu porturi USB 3.0, un hard disk de 500 GB si un numar impresionant de tranzistori folositi pentru o experienta de gaming impecabila. Daca un procesor Intel sau AMD obisnuit are aproximativ 1,4 miliarde de tranzistori, ganditi-va ce putere de calcul trebuie sa ascunda noul Xbox One cu 5 miliarde de tranzistori.

Consola Microsoft xbox One design

Ca aspect estetic, liniile de design sunt similare cu ale unui HTPC recent, marcat ostentativ cu logo-ul XBOX. Daca as fi sa-mi dau cu parerea, liniile simple de design reprezinta o marturie ale arhitecturii similare cu x86 din interior. Similar este cel mai bun termen, deoarece AMD a creat o arhitectura apropiata cu cea a unui SoC(System on a chip) care combina pe o singura pastila de siliciu un procesor cu 8 nuclee, un GPU cu suport pentru DirectX 11.1 si un buffer de mare viteza ESRAM de 32MB. Procesul de fabricatie pe care este construit acest sistem este de 28 nm si promite un consum de aproximativ 100W. O mentiune interesanta a fost facuta pe partea de zgomot, un oficial Microsoft a afirmat ca noul Xbox va fi de 4 ori mai silentios decat generatia anterioara a consolei. Va suporta atat output la rezolutie 1080p cat si 4K, ambele cu sunet de pana la 7.1 canale.

Noul Kinect va fi vandut impreuna cu consola si-l vom detalia intr-un material ulterior. Pana atunci merita retinut ca vine cu un senzor de 250.000 pixeli adancime, dar si cu o camera obisnuita la rezolutie 720p. O functia interesanta este data de posibilitatea rip-uirii jocurilor pe HDD-ul intern pentru un mic avantaj de performanta si pentru a micsora semnificativ timpii de incarcare, mai ales in cazul jocurilor pe care va jucati foarte mult.

Microsoft Xbox One intro XBOX 720 specificatii hardware

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: