14 aug. 2013 | 11:55

Microsoft reinventeaza tastatura prin Sculpt Ergonomic Keyboard

ACTUALITATE
Microsoft reinventeaza tastatura prin Sculpt Ergonomic Keyboard

Sculpt Ergonomic Keyboard nu este nici primul si nici ultimul exemplu de tastatura futurista creata de cei de la .

tastatura microsoft sculpt ergonomic keyboard

Termenul „ergonomic” nu a ajuns din greseala in numele produsului din imaginea de mai sus. impartite in doua si al tastelor pozitionate la un unghi de cateva grade au un scop foarte clar, acela de a oferi un grad sporit de confort la tastare. Un studiu publicat de Microsoft zilele trecute care complementeaza lansarea acestei tastaturi confirma faptul ca 85% dintre anagajatii din SUA nu stau confortabil la locul de munca si aceasta este o sursa de stres in plus. Avand in vedere ca la nivel global 89% dintre oamenii cu un loc de munca trec printr-o situatie similara, incepe sa mi se para incredibil ca nu exista mai multe tastaturi de acest gen.

Sculpt Ergonomic Keyboard rezolva partea de confort a mainilor si va ajuta sa fiti mai productivi la locul de munca. Liniile de design moderne si schimbarile semnificative fata de un model similar de acum cativa ani nu fac decat sa va ajute sa va tineti mainile intr-o pozitie cat mai naturala atunci cand pierdeti ore intregi in fata monitorului. Palm rest-ul moale de la baza tastaturii este un element in plus menit sa micsoreze semnificativ presiunea pe incheieturi si pe baza palmei, indiferent de operatiunea pe care o aveti de indeplinit la computer, fie ca e vorba de scris un document, de printat ceva, de terminat un joc.

Au existat multe studii care confirma ca designul corect al unei tastaturi este acesta adoptat de Microsoft aici, daca vreti ca in zece ani sa nu aveti parte de niste dureri monstruoase la maini. Un oficial al gigantului din Redmond nu a ezitat sa afirme ca ,,pozitionarea tastelor urmareste curba degetelor, pentru un mod mai natural de tastat”.

In principiu, intotdeauna am apreciat aceste periferice care te lasa cu gura cascata prin diferentele semnificative fata de un design obisnuit al aceluiasi tip de produs. Totusi, nu cred ca-mi voi cumpara vreodata o tastatura de 80 de dolari care ma obliga sa invat din nou sa scriu la fel de repede ca acum.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele