16 iul. 2013 | 11:10

Microsoft o ia de la zero cu Windows Phone 9. De ce?…

ACTUALITATE
Microsoft o ia de la zero cu Windows Phone 9. De ce?...

Surse apropiate de Microsoft au confirmat ca urmatoarea va fi creata de la zero, nu va fi un update incremental.

MIcrosoft Windows Phone 9 lansare

Cu o serie de aparate performante si estetice cu Windows Phone 8 pe piata, e de neinteles de ce Microsoft ar vrea sa stearga tot si sa o ia de la zero cand vine vorba de WP9. Aparent, vanzarile de terminale nu sunt in conformitate cu asteptarile companiei si, desi sunt convins ca problema este legata de , gigantul din Redmond are alta perceptie.

Dupa ce a dat-o masiv in bara anul trecut cand a decis ca Windows Phone 8 nu va rula pe terminalele cu Windows Phone 7 si 7.5, compania americana vrea sa retraiasca istoria…

Din cate se pare, Microsoft a creat deja o echipa dedicata de oameni al carei scop este sa reimagineze de la zero Windows Phone 9. In urma respectivului proces, interfata Metro s-ar putea evapora pentru simplu fapt ca nu a fost foarte eficienta in a aduce utilizatori noi la platforma. Exista insa un principiu de design care nu se va schimba, este nevoie de un singur sistem de operare pentru tablete si smartphone-uri si aceeasi echipa le va gandi pe amandoua.

Primele schimbari de directie la care s-a gandit echipa trebuie prezentate in aceasta toamna. Proiectul final va fi implementat in 2015 pe aparate si, chiar daca nu avem inca nici un detaliu oficial legat de schimbari, sunt sigur ca pe partea de design inovativ nu vor exista probleme. Sper doar ca pana atunci portofoliul de aplicatii din magazinul virtual aferent noi platforme sa fie suficient de bogat incat sa justifice upgrade-ul.

Cum vi se pare decizia Microsoft?

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele