Mai e puţin. Noul smartphone modular Motorola e aproape gata

Mai e puţin. Noul smartphone modular Motorola e aproape gata

Au trecut deja câteva luni de când am auzit pentru prima oară despre un smartphone modular, acum a anunţat că aproape l-a terminat.

motorola ara smartphone modular

este numele unui proiect despre care am aflat primele informaţii în luna octombrie a acestui an. La momentul respectiv, magia sa putea fi sintetizată prin simplul fapt că este un gadget format din componente ce pot fi actualizate cu uşurinţă. Similar cu modul de funcţionare al unui desktop, Ara era format din module ce puteau fi înlocuite în cazul în care apare o placă video mai bună, o cameră mai puternică, o memorie internă mai mare şi multe altele. Deşi conceptul nu este neapărat nou, Motorola este compania perfectă pentru a-l materializa, mai ales acum, când au lansat Moto X, un telefon care din punct de vedere estetic poate fi modificat până la ultimul detaliu prin intermediul unui website.

Noile aparate vor fi comercializate tot prin intermediul website-ului Moto Maker. Pentru că există o presiune destul de mare pe companie vizavi de smartphone-ul modular, CEO-ul Dennis Woodise nu a ezitat să ofere câteva detalii noi într-un interviu recent. Aflăm că noul smartphone modular ,,este destul aproape”, cuvinte ce trădează o finalizare a unor părţi importante din proiect.

,,Mai durează până la Ara, dar puteţi vedea cum acele două lucruri se leagă şi cum, prin introducerea de noi materiale pe pagina Moto Maker, vom merge pe acest trend în toată linia noastră de produse noi, de acum înainte.” – a declarat Dennis Woodise despre noul smartphone modular al companiei.

Deşi este greu de apreciat viziunea exactă a celor de la Motorola vizavi de următoarele telefoane pe care le au în vedere, un lucru este sigur. Preferinţele utilizatorilor şi puterea pe care aceştia o vor avea în a-şi particulariza achiziţia vor ocupa un rol din ce în ce mai important în serviciile oferite de companie.

Citește și: