Mai asteptam putin pentru reclame video pe Facebook

Mai asteptam putin pentru reclame video pe Facebook

Dupa lungi dezbateri la nivelul conducerii , se pare ca doar 2014 va fi anul in care ne vom enerva cu popup-uri video cu reclame pe site.

campanie reclame facebook video ads delayed

A trecut ceva timp de cand au aparut primele speculatii pe marginea faptului ca vor sa ne agreseze si mai mult cu reclame in News Feed. In decembrie 2012, de exemplu, se vehicula ca pana la sfarsitul lunii aprilie vom vedea reclame video pe Facebook. Ulterior, data aplicarii proiectului s-a schimbat in iunie, ca mai tarziu sa devina toamna acestui an. Motivul principal al amanarilor a fost legat de cumulul de functii noi pe care gigantul in socializare spera sa il introduca impreuna cu noile reclame.

Cei de la AllThingsD au informatii cum ca abia in 2014 vom vedea primele reclame video pe Facebook. Aparent, unii clienti ai site-ului social au fost informati sa nu se bazeze pe acest tip de campanie publicitara pana anul viitor. In mod evident, conducerea site-ului isi face griji vizavi de modul in care astfel de tactici agresive vor influenta utilizatorii serviciului. In acest stadiu, este vorba de niste clipuri care pornesc automat in News Feed, dar al caror sunet este dezactivat fara un click suplimentar, asa incat nu deranjeaza daca ascultati ceva la boxe. Cea mai mare problema este ca lansarea functiei nu mai poate fi amanata prea mult, deoarece cererea pentru o astfel de optiune de promovare este foarte mare.

Cu aproximativ 1,2 miliarde de utilizatori global, este evident ca Facebook incearca sa cuantifice intr-un mod cat mai diversificat informatiile pe care le-a acumulat. Momentan, sunt de parere ca niste clipuri video care sa-ti apara in mijlocul ecranului fara nici un fel de interventie nu ar aduce prea multe beneficii, riscand sa agaseze internautii. Voi ce parere aveti?

Citește și: