Facebook ajunge pe Windows 8 printr-o aplicatie oficiala

Facebook ajunge pe Windows 8 printr-o aplicatie oficiala

Dupa mai multe promisiuni din partea celor de la Microsoft ca vom vedea o aplicatie oficiala Facebook pe Windows 8, acest lucru s-a materializat in sfarsit.

lansare facebook microsoft windows-8.1

Au trecut deja mai multe luni de cand Steve Ballmer a iesit pe scena si a promis ca nu va mai dura mult pana cand ne vom putea bucura de cea mai mare retea de socializare din lume prin intermediul unei aplicatii omonime dedicate pentru Windows 8. Dupa ce pana si eu ca aceasta lansare va mai avea loc, se pare ca prilejul lansarii noului Windows 8.1 a reprezentat momentul perfect pentru ca reteaua lui Mark Zuckerberg sa-si puna amprenta in Windows Store.

Descarcabila gratuit, desigur, aplicatia Facebook pe Windows 8 din pacate necesita , o piedica importanta pentru cei care voiau sa mai amane o perioada upgrade-ul la cea mai recenta versiune a sistemului de operare creat in Redmond. In conditiile in care pe pagina de descriere din Windows Store mentioneaza ca necesita Windows 8, s-a creat deja o confuzie in jurul acestei aplicatii. Daca totul este in regula si ati reusit sa instalati aplicatia Facebook pe tableta, notebook-ul sau hibridul vostru cu Windows 8.1 sau Windows RT 8.1, nu va asteptati sa vedeti o interfata revolutionara. In schimb, veti vedea o interfata similara cu cea cu care v-ati obisnuit pe orice iDevice sau smartphone/tableta cu Android.

Ca functionalitate, va veti putea actualiza statusul, veti putea naviga prin colectii de fotografii, veti putea da check in si, nu in ultimul rand, veti putea purta conversatii cu prietenii prin intermediul sectiunii de chat integrata in partea dreapta a ferestrei. Butoanele de notificari, de cereri de prietenie si acces la mesaje sunt amplasate vizibil in coltul din dreapta sus al aplicatiei. Partea stanga ascunde un panou de culoare gri pe care il puteti apela cu un swipe si din care puteti accesa newsfeed-ul, pagini de evenimente, paginile prietenilor si toate celelalte functii accesibile prin versiunea web a serviciului.

Aceasta lansare este foarte importanta pentru Microsoft, o companie care de nevoie a trebuit sa-si dezvolte propria aplicatie de Facebook pentru Windows Phone pentru ca prea putini au avut incredere in sistemele de operare recente dezvoltate in Redmond.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: