MACH, un sistem de la MIT care te ajuta sa fii mai sociabil [VIDEO]

, 17 Iun, 11:00

Cei de la MIT incearca sa rezolve o problema foarte importanta a secolului 21, prin MACH vor sa socializeze in lumea reala.

mit mach socializare

Foarte multi oameni au probleme cand vine vorba de vorbitul in public sau de prima intalnire cu o persoana de sex opus. Mai multe boli psihice si sindromuri au fost identificate, inclusiv Asperger, ca si motive clinice pentru pentru inabilitatea anumitor persoane de a putea comunica cum trebuie. Incercand sa ajute la remedierea afectiunilor de acest gen, un grup de ingineri de la MIT, condusi de M. Ehsan Hoque, au dezvoltat o solutie.

MACH sau My Automated Conversation CoacH este numele unei platforme software care va ajuta sa fiti mai mai buni si mai eficienti cand vine vorba de . Avand la baza un ansamblu complex de algoritmi, acesta monitorizeaza in timp real cele mai mici variatii in voce precum si expresiile faciale. Fluctuatii infime de intonatie sau luarea privirii de la interlocutorul virtual, toate sunt penalizate. Partea educativa a programului implica un sistem avansat de feedback pe care vi-l ofera in timpul dialogului un avatar prin intermediul unui TV sau al unui monitor de computer. Primele teste au relevat ca nici macar nu este nevoie sa aveti vreun handicap pentru a va bucura de avantajele acestui sistem. Cei care se pregatesc de un interviu se pot descurca mai bine dupa ce au luat la cunostinta micile minusuri pe care le au la capitolul socializare.

Gandit sa fie foarte accesibil si usor de instalat pe o plaja foarte mare de sisteme, MACH nu are nevoie de componente hardware speciale sau configuratii de varf. Ruleaza fara probleme pe orice computer dotat cu o camera web si un microfon. Aflat momentan in faza de teste, daca lucrurile evolueaza in acelasi ritm in continuare, nu ar trebui sa dureze prea mult pana vedem aplicatii bazate pe aceste cercetari, pe care sa le putem cumpara .

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail