LinkedIn trece la autentificarea in 2 pasi

LinkedIn trece la autentificarea in 2 pasi

Dupa ce mai multe companii de servicii online au adoptat autentificarea in doi pasi, a facut si el pasul maret.

linkedin two factor autentificare 2 pasi

Totul a inceput cu Google in urma cu cativa ani, doar ca la scurt timp sa urmeze implementarea unor functii similare pe DropBox, Microsoft sau Evernote. Acesta este ultimul trend in domeniul securitatii pe smartphone-uri si tablete.

Dupa ce ne-am obisnuit, de la inventarea internetului si pana astazi, sa vedem implementate setari simple de securitate pe majoritatea serviciilor online, in curand vom vedea doar website-uri cu autentificare in doi pasi. Acest parametru nou de securitate previne atacurile de forta bruta ale hackerilor ce incearca sa va acceseze conturile bancare, de mail sau de socializare. Token-ul bancar electronic care va genereaza un cod pentru a accesa contul de online banking este cel mai bun exemplu al acestor scenarii ipotetice. In cea mai recenta implementare, dupa ce v-ati activat verificarea in doi pasi din pagina de securitate a profilului vostru, autentificarea se face pe baza unei parole prestabilite si a unui cod primit prin SMS. In curand insa vom vedea , gen Google Authenticator, atat pentru iOS cat si pentru Android. Pana atunci in schimb, va trebui sa ne multumim cu SMS-uri trimise de operatorul retelei de socializare.

Securitatea online este un domeniu cu care nu ar trebui sa glumiti, mai ales cand va uitati la cele mai recente statistici de website-uri atacate si aveti in vedere cat de usor este sa implementati cateva masuri de precutie in plus.