16 mai 2013 | 11:00

Sharp Aquos Pad SH-08 – O tableta cu Android asa cum trebuie

ACTUALITATE
Sharp Aquos Pad SH-08 - O tableta cu Android asa cum trebuie

Fara un preludiu semnificativ, cu o tableta high end care are tot ce-i trebuie, inclusiv un ecran IGZO.

Sharp Aquos sh08e01 IGZO

Viteza cu care se lanseaza smartphone-uri noi este uimitoare, oriunde te uiti, un producator isi incearca norocul cu o reteta mai mult sau mai putin originala, cu scopul de a da lovitura. Acelasi principiu este valabil si la tablete, mai ales cand vorbim de gadgeturi adresate unui public un pic mai generos care stie .

In cazul de fata, tableta Sharp Aquos Pad SH-08E va fi comercialziata initial exclusiv prin intermediul operatorului japonez NTT DoCoMo. Trecand peste aceasta limitare, sa nu uitam ca vorbim de una dintre primele tablete din lume cu un panou high end de tip IGZO. Tocmai pentru ca vorbim de o tableta de varf, rezolutia nativa a gadgetului de 7 inci este egala cu 1920 x 1200 de pixeli, o cifra care rezoneaza foarte bine cu cei care si-au dorit un iPad mini dar pur si simplu nu s-au putut multumi cu rezolutia infima a ecranului de doar 1024 x 768 pixeli. Tableta vine preinstalata cu Android 4.2, are un procesor quad core tactat la 1,7 GHz Snapdragon 600 si o baterie nu foarte generoasa de 4200 mAh.

De partea de captura se ocupa o camera de 8,1 megapixeli pe spate si una de 2,1 megapixeli pe partea din fata a produslui. Daca va incanta comunicatiile si accesul la continut live, aceeasi tableta mai vine cu WiFi N, NFC si TV Tunner. In specificatii este trecuta si o oarecare rezistenta la apa si praft, rugaminte mea este insa sa nu incercati sa udati intens o asemenea tableta. Daca tot este vorba de un gadget pentru reteaua LTE, trebuie mentionat ca in anumite conditii acest dispozitiv ar putea atinge, pe un abonament de date, 100 Mbps download si 37,5 MB upload.

Cu o data da lansare undeva la sfarsitul lunii iulie in Tara Soarelui Rasare, nu este exclus ca Sharp Aquos Pad sa intarzie enorm in restul Europei sau sa nu mai apara deloc.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele