Jocuri PS3, disponibile prin streaming pe PS4 si PS Vita

Jocuri PS3, disponibile prin streaming pe PS4 si PS Vita

Printr-un comunicat recent, cei de la Sony au confirmat ca posesorii de PS4 vor putea rula prin streaming de pe serverele companiei.

ps3 PlayStation 4 official photo

La momentul anuntarii noii console de la Sony, s-a spus clar ca nu va beneficia de compatibilitate inapoi cu jocuri PS3. Ulterior, s-a zvonit ca de fapt jocurile pentru vechea consola a japonezilor vor putea fi rulate, dar nu in modul clasic al introducerii discului in unitatea optica, totul se va petrece prin cloud.

Anul trecut, cei de la Sony au facut o investitie semnificativa de aproximativ 380 de milioane de dolari in Gaikai. Chiar daca nu a fost neaparat un succes de piata, serviciul celor de la Gaikai a ramas in istorie ca fiind cea optimizata  platforma de acest gen. Domeniul era gaming in cloud exploatat prin streaming. Astfel, intr-un mod similar cu vizionarea unui film, va puteati juca titluri care in practica erau mult mai pretentioase decat configuratia hardware pe care o aveati la dispozitie. Pentru ca partea de procesare se desfasura in cloud, acelasi sistem poate fi folosit si pentru a rula si mai micutul PlayStation portabil – PS Vita.

In teorie, de acelasi serviciu vor beneficia si utilizatorii de PS Vita TV. Din pacate, avand in vedere ca sunt sanse minime ca respectivul dispozitiv sa paraseasca granitele Japoniei prea curand, nu cred ca acest aspect este relevant.

Cateva detalii vizavi de acest subiect au fost impartasite de Shuhei Yoshida – presedinte Sony Worldwide Studios. In cadrul targului Tokyo Game Show, el a tinut sa mentioneze ca la lansarea de anul viitor a serviciului de streaming va fi deja disponibila o lista decenta de jocuri.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: