iTunes depaseste un nou prag de download-uri pentru muzica

iTunes depaseste un nou prag de download-uri pentru muzica

Unul dintre primele magazine virtuale din lume de continut digital a fost iTunes, o creatie a celor de la Apple care a adus sume imense de bani industriei muzicale.

25 miliarde record itunes

Apple tocmai a anuntat ca din iTunes au fost achizitionate si descarcate peste 25 de miliarde de melodii. Melodia cu numarul 25 de miliarde a fost descarcata de Philip Lupke din Germania si este Monkey Drums” (Goksel Vancin Remix) cantata de Chase Buch. Pentru aceasta performanta Lupke a primit un card cadou iTunes in valoare de 10.000 euro.

,,Suntem recunoscatori utilizatorilor nostri a caror pasiune pentru muzica din ultimii 10 ani au transformat iTunes in magazinul numarul unu de muzica din lume. Cu o viteza de 15.000 de melodii descarcate pe minut, iTunes Store conecteaza fanii muzicii cu artistii preferati, inclusiv senzatii globale precum Adele sau Coldplay cat si artisti noi precum The Lumineers, la un nivel la care nu ne-am imaginat ca ar fi vreodata posibil.”

Incercand sa-si exprime entuziasmul pentru performanta iTunes, cuvintele de mai sus apartin lui Eddy Cue – SVP responsabil de Internet Software si Servicii in cadrul Apple.

In acest moment magazinul virtual iTunes este disponibil in 119 tari si contine peste 26 milioane de melodii. Toate cantecele descarcate de pe iTunes sunt neprotejate cu DRM, in format AAC, la o calitate de 256 kbps. Ultimul prag facut public in ceea ce priveste descarcarile de melodii de pe iTunes a avut loc in octombrie 2011 cand CEO-ul Tim Cook a afirmat ca pana in acel moment au fost descarcate 16 miliarde de melodii prin intermediul serviciului.

Avand in vedere integrarea puternica a ecosistemului Apple cu magazinele virtuale iTunes is AppStore si cu iDevice-urile, cifra de mai sus este doar o dovada suplimentara a faptului ca utilizatorii nu se grabesc sa paraseasca platforma celor din Cupertino. In momentul in care investesti foarte multi bani in muzica si aplicatii devine din ce in ce mai greu, daca nu imposibil, sa parasesti o platforma. La un moment dat nici nu mai conteaza daca achizitiile facute, sunt protejate sau nu impotriva copierii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: