iTunes 11 aduce modificari radicale

iTunes 11 aduce modificari radicale

In urma cu un an de zile Apple lansa iTunes 10.5 iar acum, popularul program de management de continut, schimba prefixul. Anuntata odata cu lansarea noului iPhone 5, noua versiune este iTunes 11.

iTunes 11

Complet reinventat, iTunes 11 are mari sanse sa intre la categoria cele mai mari schimbari fata de prima versiune. Este mult mai usor de folosit, toate optiunile utile sunt accesibile prin intermediul unui numar mult mai mic de click-uri iar fiecare fereastra pare ca integreaza un volum mai mare de continut fara a fi aglomerata.

Noul iTunes 11 este mai mult mai sprinten decat vechea iteratie. Porneste mai repede, ia parca mai repede comenzile, si integreaza o mutare radicala a meniurilor din partea stanga in partea de sus. Vechile meniuri gen File, Edit, View sunt accesibile doar prin apasarea tastelor Alt+F, Alt+E sau Alt+V. Acestea din urma nu mai sunt afisate in permanenta ci doar atunci cand sunt apelate. Cateva optiuni utile se gasesc si in coltul din stanga sus in urma unui click pe o icoana ce seamana cu un patrat impaturit.

Managementul de aplicatii si continut multimedia a fost simplificat prin introducerea mai multor modalitati de sortare si previzualizare a informatiilor stocate pe computer. Chiar si interactiunea cu dispozitive gen iPad sau iPhone a fost radical adaptata si simplificata in comparatie cu ce stiam pana acum. Optiuni din meniuri contextuale gen Back Up si Restore from Back Up acum sunt postate pe prima pagina insotite de definitii clare ale functionalitatii. Partea de instalare de aplicatii a primit de asemenea un upgrade prin inlocuirea ideii clasice de sincronizare cu instalarea oricarei aplicatii in functie de necesitati. Noul iTunes poate fi descarcat gratuit de pe iTunes.com si este disponibil atat pentru Windows cat mai ales pentru Mac OSX. Noua interfata, intra in segmentul de modificari planuite de Apple pentru o mare parte din software-ul creat de ei. Acelasi trend de simplificari il suporta si OSX Lion cat si Mountain Lion, sau chiar si popularul program pentru editare Final Cut, odata ajuns la versiunea 10.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: