16 dec. 2013 | 13:10

iPhone şi iPad strivesc concurenţa, pe business

ACTUALITATE
iPhone şi iPad strivesc concurenţa, pe business

Un nou studiu confirmă că în mediile corporate şi în instituţiile de stat, conduc detaşat la popularitate cu 76% din piaţă.

Intermedia Studiu Business iOS iPhone Android BB

Până nu de mult, cei de la BlackBerry conduceau atât de detaşat piaţa la capitolul utilizatori business încât astfel de studii nici nu-şi aveau rostul. După câţiva ani în care RIM s-a reinventat în BlackBerry şi noua platformă BlackBerry 10 nu a fost nici pe departe suficientă pentru a scoate compania la mal, se pare că ocupă acum respectivul loc.

Intermedia este o companie care oferă celor interesaţi servicii de Microsoft Exchange şi are o bază de date cu clienţi foarte importanţi cu afaceri mai mici sau mai mari. Dintre dispozitivele acelor companii, conectate la respectivele servere, s-a ajuns la concluzia că nu mai puţin de 76% rulează iOS. Ca să înţelegeţi un pic mai bine amploarea studiului, gândiţi-vă la faptul că acel procent se reflectă în 190.000 de iPhone-uri şi iPad-uri. Concurentul principal, dacă poate fi numit aşa, este Android-ul, în special dispozitivele celor de la Samsung. În număr de aproximativ 29.000, acestea reprezintă aproape 12%. Merită menţionată prezenţa în acest clasament a celor de la Microsoft prin Windows Phone, care, cu un procent, se află pe aceeaşi linie cu BlackBerry.

Printre cele 700.000 de companii de toate dimensiunile, cei de la Intermedia au ţinut să constate şi evoluţia semnificativă a numărului de dispozitive portabile activate de la an la an. În 2011 erau aproximativ 90.000 de aparate, o valoare care în 2013 a crescut la 250.000 de gadgeturi.

studiu Intermedia activari

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele