Internet Explorer 11 se preface ca e Mozilla in urmatorul Windows

, 26 Mar, 14:30

Zilele trecute a inceput sa circule pe internet o versiune beta de Windows intitulata Blue. Printre altele, aceasta venea cu .

Internet Explorer 11 Mozilla UA

In incercarea de a se reinventa, browser-ul celor de la Microsoft nu va mai fi recunoscut online sub numele de Internet Explorer. Versiunea a unsprezecea de IE pare un pic neobisnuita, indiferent daca-si va mentine sau nu toate caracteristicile in versiunea finala de Windows Blue. Incercand probabil sa iasa din conul de umbra in care simti ca te afli cand o pagina de internet te invita sa treci la ,,un browser serios”, noul IE vine cu un

Versiunea completa a modului in care va va fi recunoscut browser-ul de o pagina aleatorie este , in conditiile in care pana in acest moment identificatorul folosit era MSIE. Desi User Agentul poate fi falsificat cu usurinta, prezenta cuvantului Gecko tradeaza altceva. Aparent, motorul responsabil de layout si randare din Internet Explorer va fi similar sau identic cu Gecko, engine-ul folosit in Firefox.

Saltul descris mai sus ar putea fi benefic pentru IE, in conditiile in care multe pagini, in momentul in care detecteaza IE incep sa afiseze scripturi si continut CSS foarte vechi. Nici macar nu conteaza cat de nou e browserul celor de la Microsoft si cate a mai invatat intre timp. Problema descrisa anterior a fost prezenta din totdeauna pe IE.

Trecand peste aceasta mica particularitate si beneficiile semnificative cu care va veni la pachet, ramane sa vedem ce se va intampla cu site-urile care rulau exclusiv in IE si al caror continut era optimizat pentru afisari native in browser-ul Microsoft. In definitiv, multe website-uri de afaceri sau gen intranet rulau, in conditii optime, exclusiv in Internet Explorer.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Nu e prea schimbat fata de versiunile vechi. In IE, useragent-ul e: Mozilla/5.0 (compatible; MSIE 10.0; Windows NT 6.1; WOW64; Trident/6.0). Diferenta majora e ca in cazul meu foloseste Trident 6, si cel prezentat in post e trident7. O noua versiune a motorului de randare din IE. Ciudat e faptul ca in articol apare „like Geko”.

„site-urile care rulau exclusiv in IE” :)) exista site-uri care functioneaza bine in IE si sa nu mearga pe celelalte browsere? greu de crezut

Alexandru Puiu

Toate site-urile care functionau pe baza de scripturi activex, site-uri pentru drivere care-ti recunoasteau configuratia, site-uri bancare, site-uri pentru vizionare de camere IP, etc.

#Tiberiu
tot ce inseamna situri bancare de uz intern sau pt firme (CRM + ERP) folosesc IE datorita faptului ca IE e de fapt Explr de fordere (ca si engine), cu alte cuvinte.. de ce sa muncesc sa programez ceva cind aproape il am de-a gata (asa prost cum e).

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail