Internet Explorer 11 ar putea adopta standardul WebGL

, 01 Apr, 12:25

WebGL s-ar putea numara printre in versiunea de din Windows Blue.

ie 11 webgl internet explorer 11

La cateva saptamani dupa ce Windows Blue a fost „mentionat” pe internet, incep sa apara informatii legate de functiile noi incluse in cea mai recenta versiune a sistemului de operare Microsoft.

Dupa ce a evitat ani de zile suportul pentru WebGL, Microsoft s-ar putea sa cedeze in sfarsit in fata presiunilor utilizatorilor. WebGL este un standard web care permite rularea de aplicatii intensive din punct de vedere grafic, gen jocuri 3D, fara nici un fel de extensii suplimentare instalate in browser.

In iunie 2011, Microsoft argumenta decizia de a nu include suportul pentru WebGL din pricina unor vulnerabilitati grave rezultate din accesul direct al unor aplicatii web la functiile componentelor hardware.

,,Suportul WebGL in browser expune functii hardware avansate in fata unor paginilor web intr-un mod pe care noi il clasificam ca fiind prea permisiv.” Intr-un post elaborat pe blogul de securitate al companiei se insista asupra unor deductii de genul ,,Credem ca WebGL va deveni cel mai probabil o sursa perpetua de vulnerabilitati greu de reparat.”

Anii au trecut si cu ale celorlalte browsere moderne. Dupa ce un dezvoltator web pe nume Francois Remy a descoperit mai multe referinte la WebGL in noua versiune de Windows Blue scapata pe internet, Rafael Rivera a elaborat si cativa pasi simpli pe care-i puteti urma pentru a activa respectiva functie in IE11.

Mai e mult de lucru si lucrurile nu sunt atat de finisate pe cat ar trebui, dar mai dureaza pana cand Windows Blue va ajunge oficial la utilizatori. Credeti ca sunt sanse ca Internet Explorer 11 sa se bata de la egal la egal cu Google Chrome sau Mozilla Firefox?

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Pacaleala de întâi Aprilie.

Si uite ca n-a fost pacaleala, Microsoft si-a calcat pe inima si-au bagat WebGL in IE11, nu doar atat dar se lauda cu o performanta mai buna chiar decat Chrome si Firefox la capitolul framerate.

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail