Intel anunta deja versiunea 2.0 a lui Thunderbolt

Intel anunta deja versiunea 2.0 a lui Thunderbolt

care si-a facut simtita prezenta , Intel se pare sa mearga mai departe cu versiunea 2.0.

Intel Thunderbolt2.0 Falcon Ridge

Prima generatie de Thunderbolt a rupt gura targului cu o rata de transfer specificata de 10 Gbps in doua sensuri. Cea de a doua generatia a interfetei, anuntata de Intel la NAB in Las Vegas, va ridica acest prag la 20 Gbps pe fiecare dintre cele doua canale.

Pentru ca era vizibila o problema de propagare in industrie a standardului, inainte de orice, compania a insistat asupra faptului ca momentan sunt aproximativ 200 de companii care au licentiat tehnologia, si ca in urmatoarele luni ar trebui sa vedem din ce in ce . In plus, in aceeasi perioada ar trebui sa putem cumpara si cabluri mai subtiri construite dupa noile specificatii. Pentru a-si face datoria, Intel a insistat asupra faptului ca o parte din cea de-a patra generatie de procesoare Core i vor veni cu un controller Thunderbolt direct in procesor. Respectivul controller va purta numele de Redwood Ridge si ar trebui sa stea la baza mai multor sisteme desktop si portabile cu porturi Thunderbolt.

A doua generatie de Thunderbolt, intitulata momentan Falcon Ridge va fi prezenta in sisteme incepand cu 2014. Ca specificatii, pe langa o rata de transfer de 20 Gbps, noul conector va suporta in acelasi timp si transmiterea pe acelasi cablu a unui stream 4K pentru afisarea pe monitor. In practica, cei de la Intel au demonstrat pe scena de la NAB o rata de transfer reala de 1200 Mbps pe noua interfata, un mare pas inainte fata de generatia actuala.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: