Inginerii de la Google te ajuta sa-ti uzi gradina prin internet

Inginerii de la Google te ajuta sa-ti uzi gradina prin internet

Desi o casa inteligenta incepe sa fie din ce in ce mai usor de realizat, un grup de vor sa aplice un sistem similar in gradina.

google irigatii smartphone curte

Pentru ca ne asteptam ca smartphone-urile sa fie niste accesorii din ce in ce mai destepte, un grup de inginerii de la Google a lucrat sa creeze o conexiune mai putin obisnuita intre gradina si acestea. Mai precis, este vorba de o metoda prin care sa controlezi sistemul de irigatie din curte prin intermediul unei conexiuni la internet.

Cum era de asteptat, intregul sistem creat de J.J. Barrons si Joe Fernandez de la Google nu implica doar un telefon si un sistem de irigatii din ultimii 20-30 de ani. Intitulat Irrduino Project, , Dart, cunostinte de programare in Python si Google App Engine. Dupa cum ne indica si titlul, intregul proiect este realizat in jurul unui micro-controller Arduino, care face legatura prin retea locala intre sistemul efectiv de irigatie si un router conectat la internet. Comenzile efective sunt transmise in format HTML. Acest aspect al ecuatiei asigura compatibilitatea cross platform cu orice dispozitiv ce poate rula un browser de internet. In principiu, nu ar trebui sa fie complicat si la scurt timp dupa terminarea procedurii ar trebui sa puteti inchide fiecare stropitoare din gradina prin simpla atingere a ecranului.

Nici macar nu conteaza daca abia acum ati intrat in casa sau daca stati cu capul pe geam. Atat timp cat controllerul Arduino este in inca pe toate drumurile, nu mai ramane decat sa aveti timp sa il programati. Apropo de programare, printr-un proiect open source deschis la http://bit.ly/waterjoeslawn puteti descarca versiuni complete ale programelor necesare pentru a pune totul in functiune.