Un parinte isi urmareste copilul cu un elicopter construit personal

Un parinte isi urmareste copilul cu un elicopter construit personal

Creatia din imaginea de mai jos este un elicopter autonom creat de la zero de un parinte grijuliu ce doreste sa se asigure ca fiul sau e in siguranta tot timpul.

Quadcopter Drone Tracker

Cu toate ca vorbim de doar 400 de metri, de la poarta casei pana la autobuzul care-i transporta fiul la scoala, Paul Wallich a decis sa creeze o drona pentru il urmari ca este in siguranta. De forma unui elicopter, dispozitivul se descurca singur sa urmareasca copilul datorita unui senzor GPS plasat in ghiozdanul acestuia.

Daca un parinte obisnuit ar fi gasit o metoda mai ieftina de supraveghere sau in cel mai rau caz s-ar fi deplasat cu fiul pana la autobuz, Wallich a preferat solutia care implica un gadget inteligent. Senzori, dispozitive radio, baterii motoare in miniatura sunt doar cateva elemente care au dus la realizarea elicopterului cu 4 brate, de forma unei drone. Pentru ca nu putea sa se multumeaca cu designul original, prima modificare a fost integrarea unui smartphone in quadcopter pentru a filma traseul parcurs de acesta. Pe termen scurt, tatal pasionat de aceste dispozitivel spera sa perfectioneze dispozitivul pentru a ii spori rezistenta la vant si a ii mari autonomia prin intermediul unei baterii mai performante. Din pacate, momentan suporta doar un drum dus-intors, pe scurta distanta pana la autobuz.

Nu am gasit inca valoarea investitiei in echipamentele folosite de Paul pentru acest proiect, insa la nivelul tehnologic la care s-a ajuns acum, si la cat de ieftine sunt placile de tip arduino, folosite pentru programare nu cred ca a depasit 100 de dolari pentru realizarea acestui gadget.

Citește și: