Google vrea un telefon construit cu Motorola – X Phone

Google vrea un telefon construit cu Motorola -  X Phone

Daca zvonurile se confirma, cand vine vorba de productia unui terminal cu Android de care sa fie mandru.

Motorola Google Xphone

Dupa o perioada destul de lunga de la achizitia Motorola, Google s-ar putea pentru prima oara in istoria sistemului de operare Android sa construiasca un telefon propriu. Nu vorbim de un smartphone creat sub supravegherea Google, , ci vorbim de un terminal construit in colaborare cu Motorola, o companie Google.

Cei de la Wall Street Journal au gasit informatii legate de un smartphone cu numele X Phone ce urmeaza sa fie creat de Google. Desi va fi construit in colaborare cu inginerii Motorola, noul X Phone nu va inlocui si nici nu va afecta dezvoltarea urmatoarelor smartphone-uri din seria Droid. Daca produsul va fi un succes, e corect sa ne asteptam si la un X Tablet, o tableta asupra careia Google va avea acelasi grad de influenta.

Din cate se pare dezvoltarea noului telefon va fi realizata sub atenta supraveghere a lui Lior Ron, un fost manager de produs la Google. Cu un trecut in solutii cartografice, implicarea lui Lior Ron este o dovada a rolului importanta pe care il va avea implementarea Google Maps de pe noul terminal. Un alt punct forte al presupusului X-Phone il reprezinta calitatea camerei integrate si a aplicatiei software aferente.

Incercand sa produca un smartphone revolutionar, echipa din spatele noului aparat, din cate se pare, cocheteaza cu ecrane flexibile si materiale ceramice. Din acest punct de vedere spera sa faca un produs mult mai rezistent in comparatie cu ce avem in acest moment pe piata. Nu va lipsi nici o componenta de recunoastere a gesturilor prin intermediul camerei asigurata de tehnologia Viewdle. Aceasta din urma este o companie achizitionata de Motorola in urma cu 2 luni.

Nu ramane decat sa speram ca decizia Google de a-si face propriile smartphone-uri nu va aliena producatorii OEM de telefoane, cum s-a intamplat .