Imprimarea 3D devine mai facilă cu un Lumia 920 în locul unui PC [VIDEO]

Imprimarea 3D devine mai facilă cu un Lumia 920 în locul unui PC [VIDEO]

În încercarea de a micşora , doi tineri de 15 ani au înlocuit PC-ul din ecuaţie cu un smartphone Lumia 920.

Nokia Lumia 920 Lumia 820 3D printer

În teorie, este din ce în ce mai simplu să imprimi conţinut 3D, mai ales dacă avem în vedere librăriile online de conţinut gata desenat pe care le putem accesa cu uşurinţă. Un impediment major constă însă în preţurile foarte ridicate aferente acestei activităţi. Pentru că şi-au dorit ca un număr mai mare de internauţi să profite de această tehnologie, doi tineri sud-africani în vârstă de… 15 ani (!) şi-au făcut un scop în viaţă din a găsi o metodă prin care să micşoreze preţurile.

Soluţia cea mai evidentă care le-a venit în minte a fost înlocuirea PC-ului din ecuaţie cu un smartphone, omniprezent deja de ceva timp în buzunarele noastre.  Interesant este însă ca Gerhard de Clercq şi Pieter Scholtz nu au apelat in intenţiile lor la un iPhone sau terminal cu Android, ci la un Windows Phone, mai precis la un Lumia 920. Proiectul celor doi a participat la Expoziţia de Ştiinţă Northern Gauteng si a implicat . Finalitatea a fost imprimarea prin intermediul unei conexiuni Bluetooth a unei carcase de Lumia 820 folosind un alt Windows Phone.

Trecând peste faptul ca un Lumia 920 nu este unul dintre cele mai ieftine smartphone-uri, nu este deloc exclus ca acelaşi sistem să funcţioneze şi prin intermediul unui Lumia 520. Dacă acest scenariu va deveni realitate, cu siguranţă aura de exclusivitate care înconjoară activitatea de imprimare în trei dimensiuni îşi va pierde din intensitate.

Citește și: