O imprimanta 3D mai speciala cloneaza tablouri [+VIDEO]

O imprimanta 3D mai speciala cloneaza tablouri [+VIDEO]

Este incredibil la ce nivel a putut ajunge o imprimanta 3D atunci cand aceasta pe un tablou.

imprimanta 3d detaliu stroke detail

au evoluat semnificativ in ultimii cativa ani, cu pasi repezi, devenind si niste instrumente mainstream, datorita preturilor aflate in continua scadere. Indiferent insa de uneltele pe care le vom putea folosi in confortul caminului, nimic nu se va compara cu lucrarile unor mastodonti, ce-i drept, cu preturi fabuloase.

In clipul de mai jos este demonstrata o tehnologie de duplicare 3D dezvoltata de catre Tim Zaman, un cercetator olandez. Acesta din urma a atins performanta clonarii miscarii pensulei pe panza si a texturii definite prin grosimea stratului de vopsea.

Totul a pornit de la o pictura originala care a fost folosita ca sursa de inspiratie a intregului proiect. In momentul in care ai aceasta componenta importanta, sistemul poate reitera si cel mai fin detaliu. Lucrarea a fost executata de o imprimanta Oce, ce poate reproduce astfel de tablouri de mari dimensiuni la o rezolutie extraordinara de pana la 600ppi. Procesul in sine pare similar cu cel folosit de o imprimanta clasica cu jet de cerneala. Capul de imprimare se misca intr-un sens si in altul de mai multe ori, adaugand cate un strat de textura la fiecare trecere.

Desi este o metoda incredibila si ar putea sta la baza unei colectii de obiecte de arta impresionante, nu trebuie neglijat un aspect foarte important. Nimic nu este posibil fara o lucrare originala, nu-i asa?

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: