30 ian. 2013 | 16:33

Epson lanseaza noi imprimante cu cerneala rezistenta la apa

ACTUALITATE
Epson lanseaza noi imprimante cu cerneala rezistenta la apa

Probabil cel mai important aspect al lansarii de astazi este rezistenta la apa a cernelurilor folosite de noile imprimante Epson.

Epson

Epson a lansat astazi o noua serie de imprimante care aduc functii noi pentru a usura lucrul utilizatorului. Printre aceste functii putem enumera printarea mai rapida decat generatiile anterioare, o conectivitate mai buna ce include si modul WiFi si o cerneala rezistenta la apa pentru unele modele. Am vazut chiar si o imprimanta ce printeaza in 3D, nu in trei dimensiuni ci imagini de tip anaglyph, acele iagini care se pot vedea cu ochelarii cu o lentila rosie si una albastra. Este o functie interesanta, dar care insa chiar nu ii vad rostul, mai ales ca aproape orice program de editare foto, fie si freeware poate transforma o imagine normala intr-una 3D anaglyph.

Ce trebuie mentionat insa este accentul pe care il pune Epson pe sistemele de cerneala de capacitate mare, sau CISS (Continuous Ink Supply System) ce aduce un cost per pagina foarte mic si un cost de reincarcare si intretinere al dispozitivului, de asemenea foarte redus.

„Am creat aceste imprimante cu sisteme de reincarcare cu cerneala pentru a oferi studentilor, persoanelor care lucreaza la domiciliu si utilizatorilor din companiile mici, posibilitatea de a imprima documente la un pret extrem de scazut. Lucrarile de dizertatie, tezele de cercetare si alte documente lungi pot fi imprimate la costuri reduse, obtinand, in acelasi timp, calitatea pe care clientii o asteapta de la Epson”.

a declarat Ivo Peta, manager de produs in cadrul Epson Europe.

Epson L110 si L300 sunt doua imprimante simple ce se adreseaza doar utilizatorilor cu nevoi de printare. Epson L210 si L355 sunt multifunctionale si detin atat functia de scaner cat si cea de copiator independent, L355 avand si conectivitate WiFi. Epson L550 este o multifunctionala care pe langa functiile prezentate mai devreme la celelalte modele detine si un modul ADF de 30 coli pentru copierea automata sau scanarea fata-verso.

Toate modelele de mai devreme prezinta cartuse de cerneala de 70 ml fiecare si pot printa pana la 12.000 pagini negru, cu acoperire de 15% cum e cazul lui L550. L800 este varful de gama in acest sens, fiind practic un dispozitiv de imprimare la calitate foto ce foloseste 5 culori diferite pe langa cartusul negru.

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/Epson Imprimante Noi/”/]

Epson WorkForce M100, M105 si M200 sunt imprimante de business ce se preteaza pentru birouri, acolo unde vor fi folosite aproapte toata ziua. Aceste pot imprima chiar si CD-uri sau DVD-uri iar M200 dispune si el de un modul ADF tot de 30 de coli. Viteza de printare a acestor modele este de 15 pagini pe minut. Cele trei modele sunt de tip monocrom si includ cartuse de cerneala de 140 ml.

Imprimantele vor fi disponibile incepand cu luna februarie, la urmatoarele preturi estimate:

  • Epson L110 649 lei
  • Epson L210 899 lei
  • Epson L300 799 lei
  • Epson L355 999 lei
  • Epson L550 1449 lei
  • Epson M100 949 lei
  • Epson M105 949 lei
  • Epson M200 1199 lei