08 apr. 2013 | 11:50

Google vrea sa puna mana pe WhatsApp

ACTUALITATE
Google vrea sa puna mana pe WhatsApp

Surse diferite au confirmat ca din luna decembrie a anului trecut au inceput legate de o achizitie.

google whatsapp achizitie

Nu mai putin de un miliard de dolari este suma pe care se vehiculeaza ca o va plati Google cu scopul de a-si largi portofoliul de servicii cu . Pana in acest moment, discutia nu a fost facuta publica deoarece directorii de la WhatsApp incearca sa obtina un pret cat mai mare.

WhatsApp este una dintre cele mai populare aplicatii cross-platform de mesagerie instant. Are utilizatori in peste 100 de tari si peste 750 de retele de telefonie mobila la activ. Cu negocieri serioase incepute abia in urma cu o luna, nu e de mirare ca proprietarii serviciului nu se grabesc sa renunte la produsul lor. In plus, in urma cu trei sau patru luni existau zvonuri ca si Facebook vrea sa achizitioneze acelasi serviciu. Momentan, nu exista nici o confirmare ca discutiile cu celalta parte s-au incheiat.

In urma cu cateva zile anuntam ca Google ar putea sa-si centralizeze serviciile de conversatie, VoIP si dialog cross-platform intr-o noua platforma intitulata Google Babble. Daca va fi incununata de succes, achizitia WhatsApp s-ar reflecta intr-un grup de angajati noi in Mountain View care stiu foarte bine ce inseamna dezvotarea constanta si mententanta unui serviciu de chat cu cateva milioane de utlizatori.

Ramane sa vedem in ce directie se inclina balanta. Parerea mea este ca utilizatorii vor avea de castigat in orice situatie. In cel mai rau caz, achizitia WhatsApp se va reflecta in transformarea serviciului intr-unul gratuit, nu intr-unul contra cost sau cu abonament anual, cel putin pentru iOS.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele