Google transforma doua experimente Web Lab in proiecte Open Source [VIDEO]

Google transforma doua experimente Web Lab in proiecte Open Source [VIDEO]

vrea sa permita mintilor creative sa realizeze niste proiecte spectaculoase care tocmai au fost scoase dintr-o expozitie intitulata Web Lab.

Google Web Project Universal Orchestra

In cadrul Muzeului de Stiinta din Londra, a avut organizata o expozitie intitulata Web Lab. In cadrul acesteia, au fost prezentate o serie de proiecte care combinau tehnologii web si metode de interactiune online cu instrumente muzicale si alte gadgeturi cat se poate de reale. Expozitia s-a incheiat ieri, iar gigantul din Mountain View a decis ca doua experimente prezentate in cadrul ei sa fie transformate in proiecte open source. Cele doua proiecte poarta numele de unversal Orchestra si Sketchbot.

Scopul Universal Orchestra si Sketchbot poate fi rezumat in cateva cuvinte. Primul face referire la o intreaga colectie de instrumente a caror activitate este controlata prin intermediul unei pagini web. Cel de-al doilea este un ansamblu robotic capabil sa va deseneze portretul in nisip. Partea de publicare a proiectelor pe Github a fost realizata in colaborare cu Tellart, o companie specializata pe design si cercetare. Cu toate ca acestea implica si ceva cunostinte de asamblare hardware, important este ca partea de programare o aveti descarcabila in forma ei completa.

Pentru ca asta inseamna Open Source, ambele proiecte pot fi modificate fara nici un fel de restrictii. Mai departe, pana la partea de materializare, mai trebuie sa investit un pic in dispozitive hardware.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: