Cum afli parolele unui utilizator de Google Chrome?

Cum afli parolele unui utilizator de Google Chrome?

As fi vrut sa zic ca este mai complicat decat atat, din pacate, nu este foarte abil in a va ascunde parolele.

Google Chrome securitate parole

Majoritatea browserelor moderne se ofera sa va memoreze parolele, pentru a vi le introduce automat pe viitor in diverse formulare si pe anumite website-uri. De multe ori nici nu va dati seama si va puteti trezi ca in aveti cea mai impresionanta colectie de parole pe care le-ati introdus online, pe ici pe colo, in ultimul an. La prima vedere, nu este nici o problema, mai ales ca majoritatea browserelor vine cu o functionalitate similara.

Totusi, pe Google Chrome este spectaculos de simplu ca cineva care are acces trei minute la PC-ul vostru sa va afle parola la casuta de email sau la jocul preferat online. Varianta lunga de ajunge la parole este de a accesa pagina de preferinte a browserului, sectiunea advanced settings si de a face un click pe Passwords and Forms. De aici, este suficient un click pe Manage Saved passwords pentru a va accesa lista de combinatii de nume de utilizator si parole. Varianta scurta, care dureaza probabil 10 secunde daca sunteti eficient in a scrie la tastatura, este de a scrie in casuta de cautare a browserului comanda chrome://settings/passwords. Cu lista in fata, chiar daca toate parolele sunt afisate cu stelute, este suficient sa mergeti cu cursorul in dreptul uneia dintre ele si sa faceti un click pe Show.

In principiu, aceste informatii nu sunt nici pe departe noi. Problema este ca foarte putini internauti le stiu si cineva poate cu usurinta sa le afle si sa le foloseasca intr-un mod distructiv. Una peste alta, incercati sa fiti mai grijulii cu cine va umbla la PC-ul personal atunci cand ati iesit cinci minute din camera.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: