Google Slides – o alternativa pentru PowerPoint din Google Drive

Google Slides – o alternativa pentru PowerPoint din Google Drive

Google Slides, un serviciu nu foarte popular al celor de la pentru realizarea de prezentari, a primit zilele trecute un update semnificativ.

GDrive google slides

In cazul in care ati primit un fisier in Power Point si vreti sa-l editati rapid sau vreti sa creati de la zero o prezentare decenta, din fericire nu mai aveti nevoie de suita Office din ce in ce mai scumpa a celor de la Microsoft.

De acum inainte, nici macar nu mai trebuie sa instalati vreo aplicatie. Este suficient sa intrati in sau sa importati un atasament in GDrive si sa incepeti lucrul. Cum era de asteptat, solutia gigantului din Mountain View este una foarte prietenoasa si intuitiva.

In plus, fata de pana acum, noul Google Slides introduce conceptul de master slides. Acest tip de slider-uri reprezinta un model pentru fiecare pagina din prezentare si poate fi editat cu o precizie foarte mare. Este suficient sa mergeti in meniul Slide si sa faceti un click pe Edit Master. Astfel, puteti de exemplu sa decideti ca fiecare al treilea alineat dintr-o pagina noua sa fie ingrosat, ca fiecare subtitlu sa fie in italic cu un anumit font si asa mai departe.

Un alt avantaj consta in faptul ca interfata de editare este optimizata pentru ecrane wide cu raport de aspect 16:9 sau 16:10, trasatura care va permite sa profitati la maxim de spatiul disponibil pe 90% dintre ecranele pe care va desfasurati activitatea.

Acesta este doar cel mai recent update la functionalitatea oferita de Google Drive. Intre timp, suita celor de la Google face o treaba din ce in ce mai buna in va stoca fisiere si a va oferi si functii avansate de editare.

Citește și: