Google Project Shield protejeaza site-urile impotriva DDoS [+VIDEO]

Google Project Shield protejeaza site-urile impotriva DDoS [+VIDEO]

Fara nici o legatura cu , acest proiect omonim apara micile site-uri de atacuri de tip DDoS.

ddos google project shield

Intentia este un ireprosabila. Cu puterea, influenta si anduranta de care da dovada zilnic pe internet, gigantul din Mountain View a creat Project Shield. Acesta este numele unei noi initiative menite sa apere micile site-uri independente ale unor publicatii sau organizatii care nu au puterea financiara sau serverele pentru a rezista unor atacuri de tip DDoS. Foarte populare in tarile aflate in conflict, astfel de atacuri cibernetice ingenunchiaza zilnic la nivel global sute, daca nu mii de site-uri, printr-un trafic agresiv adresat unor servere nu foarte andurante. Project Shield este rezultatul unei cereri inaintate pe site-ul Google Ideas de catre un individ din Orientul Mijlociu.

Project Shield permite, printr-o metoda inca necunoscuta, oglindirea diverselor site-uri cu probleme sau macar a DNS-urilor care faciliteaza redirectionarea catre ele. Amalgamul de functionalitate oferit de noul produs al gigantului poate fi redus in cateva cuvinte. Practic, este vorba de un serviciu, aparent gratuit, care va face fata traficului online indiferent de amploare, sursa sau cauza. Este adresat site-urile inscrise in proiect. In clip, se mentioneaza in veo doua locuri, undeva in spate, faptul ca se are in vedere si promovarea libertatii de exprimare si a democratiei online in state totalitare, in care prima victima o reprezinta website-uri ale caror activitate si continut sunt impotriva regimului.

Clipul de mai jos ar trebui sa va raspunda la toate intrebarile vizavi de Project Shield. Daca in etapa de test vreti sa experimentati cum functioneaza, va puteti inscrie cu propriul site pe projectshield.withgoogle.com.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: