Nvidia Shield, consola pe Android, este disponibila comercial

Nvidia Shield, consola pe Android, este disponibila comercial

Mult discutata si aclamata consola Nvidia Shield, cea pe care am vazut-o la targurile de tehnologie, este acum disponibila la nivel comercial.

nvidia-shield-android

Utilizatorii care au facut precomenzi pana acum isi vor primi dispozitivul in doar cateva saptamani de la aceasta data. De asemenea, pe site-ul Nvidia si la unii distribuitori din Statele Unite se pot face precomenzi. Exista si posibilitatea ca doritorii din unele tari mai „mai inapoiate tehnologic” cum ar fi si a noastra, si aici ma refer la refuzul multor productori de a livra la noi in tara, sa poata comanda consola si sa o primeasca prin posta.

Nvidia Shield are o configuratie bazata pe un procesor Quad-Core ARM Cortex A15 cu o frecventa de lucru de 1.9 GHz. Detine 2 GB memorie RAM LPDDR3 (Low power DDR3) si are 16 GB stocare interna pentru jocuri. Exista si un slot pentru cardurile microSD, insa din pacate Google a limitat instalarea aplicatiilor direct pe memoria dispozitivului acum ceva vreme, acea optiune app2sd. Consola are un ecran de 5 inci cu o rezolutie de 1280×720 pixeli, are conectivitate Bluetooth 3.0 si GPS, precum si un modul WiFi 802.11a/b/g/n. Portul microUSB este pentru incarcarea bateriei si eventual pentru transferul datelor pe si de pe cardul microSD.

Nvidia Shield este momentan compatibila cu aproximativ 21 de titluri, care beneficiaza din plin de puterea grafica a dispozitivului. Printre acestea se numara si Borderlands 2, Skyrim, Dead Island:Riptide, Half-Life 2, Dishonored. Momentan, streaming-ul catre PC este in stadiu beta, asa ca ne putem astepta la mici probleme cand ne jucam direct pe ecranul monitorului sau al televizorului. Acestea vor fi rezolvate odata cu o serie de update-uri de firmware, atunci cand va fi primit un feedback de la utilizatorii finali.

Pretul consolei este de 299 dolari si exista o limita de patru produse pe persoana, asta din cauza ca nu au momentan un stoc foarte bun.