Google pregateste un ceas inteligent?!

Google pregateste un ceas inteligent?!

Google pare ca vrea sa profite de nivelul urias de buzz creat in jurul conceptului de ceas inteligent.

Google Smart Watch

Dupa ce Samsung a confirmat faptul ca se pregateste activ sa combata succesul unui iWatch inca nelansat de Apple, se pare ca a venit momentul ca si Google sa se alature acestei miscari. Chiar daca momentan la nivel de zvon, se pare ca divizia Android din cadrul gigantului motor de cautare lucreaza la construirea unui smart watch. Spre deosebire de Samsung care a confirmat oficial, nici Google si nici Apple nu au facut nici un anunt clar cu privire la existenta unor asemenea planuri de viitor.

Samsung smartwatch

Totusi zvonurile din piata vorbesc despre 2013 drept anul ceasurilor inteligente, cu tot mai multi producatori de renume implicati in acest nou trend. Exista deja pe piata cateva incercari de adaptare ale acestui concept, poate cea mai cunoscuta fiind a celor de la Pebble si pe langa ea Sony Smartwach si Motorola fitness watch. Nu stiu in ce masura utilizatorii sunt sau nu incantati de aceste produse deja existente, dar presupun ca noul val va aduce device-uri ceva mai interesante.

Sony Smartwatch

Indiferent daca ceasul Google va ajunge pe piata anul acesta sau nu, un lucru e cat se poate de clar, gigantul motor de cautare are toate mijloacele necesare (hardware, software si distributie prin Google Play) sa profite din plin de pe urma unei astfel de lansari. Urmeaza sa vedem cine va intra primul pe piata cu un ceas inteligent si mai ales cum vor raspunde utilizatorii la o asemenea provocare tehnologica.

Citește și: