Google nu e responsabil de sugestiile pe care le face

Google nu e responsabil de sugestiile pe care le face

Am scris cateva stiri in trecut in care descriam cum , in SUA se pare ca Google castiga aceste procese.

SEO Tutorial Google Suggest

Cele mai multe procese legate de au venit de la persoane frustrate, din cauza ca gigantul facea sugestii ofensive pe baza propriilor nume. Desi prima tentatie este sa dai in judecata compania din spatele motorului de cautare, ar fi mai bine sa te gandesti de doua ori inainte de a face acest pas, nu de alta, dar Google se pare ca nu are nici o vina.

O curte de apel din Chicago a stabilit ieri ca Google nu este reponsabil pentru legaturile pe care le face in sugestiile dintre Beverly Stayart, locuitoare a orasului Wisconsin, si Levitra, un medicament pentru disfunctii erectile. Cei de la Reuters raporteaza ca judecatoarea Ann Claire Williams a clasificat cautarea in cauza ca fiind o exceptie de la o lege din statul Chicago. In principiu s-a calculat procentul in care se face respectiva sugestie si s-a ajuns la concluzia ca respectiva asociere nu afecteaza imaginea persoanei respective, definita prin perspectiva Google. In plus, asocierea dintre Beverly Stayart, o avocata pentru drepturile animalelor, scriitoare si cercetatoare in domeniul genealogiei, si respectivul medicament a fost influentata si de un proces cu Yahoo, pe care persoana in cauza l-a pierdut in urma cu ceva timp. Nu in ultimul rand, avocatii lui Stayart nu au putut demonstra, sub nici o forma, in ce mod Google profita financiar din asocierea respectiva.

Cu toate ca si in viitor, in Statele Unite cel putin, o astfel de decizie din partea unei curti de apel ar trebui sa mai micsoreze numarul curajosilor care vor sa isi piarda banii in tribunal.

Citește și: