Google a pierdut un proces de calomnie in Australia

Google a pierdut un proces de calomnie in Australia

Se pare ca scuza pe care o tot foloseste Google pentru continutul agregat in paginile de rezultate nu a mai mers intr-un proces care s-a incheiat zilele trecute in Australia.

Google search proces pierdut calomnie

Cu toate ca Google a mai avut cateva procese legate de Google Search, unele pentru sugestii la cautare, altele pentru rezultate afisate, e trist pentru gigant acest moment in care a inceput sa le piarda. In principiu, Google afirma cu entuziasm ca nu este responsabil de continutul din paginile de rezultate pentru simplul fapt ca nu le scrie cineva. Acestea sunt generate de un computer pe baza continutul disponibil online.

In cazul unui proces de calomnie inaintat de Michael Trkulkja intr-un tribunal din Australia, Google a pierdut procesul. In practica, motivul a fost ca printre rezultatele Google legate de acest promoter muzical s-au strecurat pe prima pagina si niste legaturi cu crime si criminalitatea organizata. Interesant este ca procesul a fost mai mult despre doi termeni, decat despre calomnie. Intregul proces al lui Michael s-ar fi prabusit daca Google, in loc sa fie definit ca si publisher de continut era definit ca in alte dati, intermediar online de continut. Judecatorul a stabilit ca Google este vinovat de calomnie din cauza faptului ca, desi computere genereaza automat rezultate la cautare, acele computere functioneaza pe baza unor instructiuni umane ce pot fi ajustate in functie de nevoie.

Trkulkja a castigat in urma procesului o suma de 200.000 dolari, cu 25.000 dolari mai putin decat a primit de la Yahoo! pentru un proces identic desfasurat la inceputul acestui an. Desi cred ca in acest caz particular este ceva putred la mijloc, Google tocmai a pierdut o lupta foarte importanta. Daca vor incepe sa apara pe intreg mapamondul procese de calomnie, Google va incepe sa-si goleasca „visteria” pe situatii asemanatoare, care nici macar nu au legatura cu Android.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: