Google desfiinteaza aplicatiile de ad-block din Google Play

Google desfiinteaza aplicatiile de ad-block din Google Play

Unele dintre cele mai utile aplicatii din Google Play erau cele gen AdBlock Plus, dar  sa le desfiinteze pe toate.

adblock plus android

Dupa ce a facut o curatentie de primavara prin serviciile sale, Google a decis sa stearga praful si prin Google Play. Simplu si la obiect, Google a indepartat fara preaviz din magazinul virtual cu aplicatii de Android cele mai populare solutii de blocare a reclamelor: AdBlock, AdAway, AdFree, etc.

Cu o lunga istorie pe Google Play, respectivele aplicatii se pare ca au fost sterse peste noapte din cauza faptului ca acele practici, devenite foarte populare in ultima perioada, afectau fluxurile de venit ale companiei. Pentru ca acest motiv nu putea fi folosit ca politica de firma, s-a apelat la regulamentul dezvoltatorilor de aplicatii cu care, oricine posteaza o aplicatie in magazinul Google, trebuie sa fie de acord.

,,Esti de acord ca nu te vei implica in nici o activitate cu Market-ul, inclusiv dezvoltarea si distributia de produse care afecteaza, provoaca pagube sau acceseaza intr-o maniera neautorizata dispozitive, servere, retele sau alte proprietati sau servicii ale oricarei parti terte, inclusiv, dar nu limitata la, sau orice operator de telefonie.

Desi in bucata de regulament de mai sus nu este facuta o referinta clara la reclame, avand in vedere ca un program gen AdBlock afecteaza serviciile unei parti terte, scuza este valabila.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI