12 mart. 2013 | 09:45

Google gaseste legatura dintre incaltari si tehnologie [VIDEO]

ACTUALITATE
Google gaseste legatura dintre incaltari si tehnologie  [VIDEO]

Pentru ca nu avem suficient de multe accesorii motivationale, ce include senzori in pantofi si aplicatii de smartphone.

google shoes SXSW papuci inteligenti

Intitulat in aceasta etapa de dezvoltare Google Shoes, proiectul celor de la Google pare sa se afle intr-un stadiu destul de avansat. Interesant este insa ca aceasta asociere dintre o aplicatie de smartphone, o pereche de pantofi si alte cateva elemente inteligente va purta sigla open source, iar sistemul de operare rulat va putea fi experimentat de catre oricine fara probleme.

In practica, nici macar nu vorbim de un produs bine definit, ci mai degraba de un experiment bazat pe o pereche de pantofi sport Adidas. Inainte de orice, clipul de mai jos si demonstratia celor de la Google de la SXSW fac parte din initiativa Art, Copy and Code. Asocierea celor 3 cuvinte defineste un program de marketing Google al carui scop este sa ,,ne arate cum putem folosi obiecte pentru a spune povesti online”. Aceasta a fost caracterizarea facuta de Aman Govil, Director de publicitate la Google.

Pentru ca  din intreaga prezentare,  incaltarile au fost dotati cu un mic computer, senzori inteligenti, difuzoare si conectivitate Bluetooth, cu unicul scop de a striga la purtator afirmatii motivationale in timpul unei sesiuni de training. Intr-un context izolat ideea pare destul de buna iar aplicatia de smartphone pare sa preia un amalgam de informatii utile dupa doar cativa pasi.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele