Gigabyte anunta un HTPC cu personalitate: Brix

Gigabyte anunta un HTPC cu personalitate: Brix

Pentru ca publicul pentru desktop-uri masive se micsoreaza de la o zi la alta, ultra compact cu numele de Brix.

gigabyte brix htpc windows 2

Nimeni nu spune ca sistemele desktop nu trebuie sa fie portabile si tocmai la asta cand au dezvoltat Brix. Are dimensiuni de doar 29.9 x 107.6 x 114.4 mm si este foarte usor.  La un pret inca necunoscut, nu-i lipseste decat un hard disk si o cantitate de memorie RAM DDR la 1333 sau 1600 MHz. In rest, vorbim de un HTPC construit in jurul chipset-ului Intel HM77 ce gazduieste, la alegere  un Core i3 – 3227 la 1,9 GHz, un Core i5 –3337U la 1,8 GHz sau un Core i7 – 3537U la 2 GHz. Are doua sloturi de memorie RAM si un slot mSATA pentru o unitate de stocare SSD. Un al doilea slot mini-PCIe este deja ocupat cu o placa de retea Wireless. IGP-ul Intel HD4000 este reponsabil de toata partea de procesare grafica, sistemul nu suporta un upgrade din acest punct de vedere.

Partea de conectica include un port HDMI, un MiniDisplay Port, un port gigabit Ethernet si doua porturi USB 3.0 (unul pe fata si unul pe spatele unitatii).  Prezentat pentru prima oara la CES la inceputul anului, gadgetul din imagine poate fi chiar si si agatat de perete datorita compatibilitatii cu standardul VESA.

Fara un pret comunicat oficial, ramane sa vedem in cateva saptamani care este pretul perfect pe care cei de la Gigabyte il au in vedere.

gigabyte brix htpc windows 1

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: