GIGABYTE se afiseaza la CES 2013 cu tehnologia Dual Thunderbolt

GIGABYTE se afiseaza la CES 2013 cu tehnologia Dual Thunderbolt

GIGABYTE se afiseaza la CES 2013 cu placi de baza ce folosesc tehnologia Dual Thunderbolt prin care se anunta suportul pentru 4K pentru 4 monitoare FullHD.

Intel® Collage

 

Tehnologia este interesanta mai ales pe motivul ca poate oferi rezolutie 4K pe 4 monitoare FullHD folosind doar placa grafica integrata in noile procesoare de la Intel. Acest lucru inseamna o rezolutie de 3840 x 2400 pixeli distribuita pe 4 monitoare. Totul se realizeaza cu ajutorul a doua porturi Thunderbolt si a tehnologiei Intel Collage doar prin intermediul placii de baza. Am vazut acele porturi in imagini la placile de baza, insa nu m-am gandit ca ar putea folosi si la asa ceva. Adevarul este ca Thunderbolt ofera o multime de posibilitati, fiind in practica o extensie directa a canalelor PCI Express.

Dual Thunderbolt

“Implementarea noastra a tehnologiei Intel Collage arata ca placile de baza GIGABYTE cu porturi dual Thunderbolt™ sunt primele care ruleaza cele mai noi rezolutii Ultra HD, pe patru dintre monitoarele standard din ziua de azi”, a comentat Henry Kao, Vice Presedintele GIGABYTE Motherboard Business Unit.

”Oferind deja o multitudine de posibilitati in pietele comerciale, cum ar fi semnalistica digitala, supraveghere, aplicatii medicale si multe altele, suntem incantati sa putem oferi si clientilor de sisteme DIY oportunitatea de a se bucura de experienta oferita de rezolutia 4K, pe sistemele deja existente, cu o simpla reactualizare de driver, fara a fi necesara o placa video dedicata!”

In concluzie… it’s all in the CPU.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: