GIGABYTE se afiseaza la CES 2013 cu tehnologia Dual Thunderbolt

GIGABYTE se afiseaza la CES 2013 cu tehnologia Dual Thunderbolt
17:36 10.01.2013

GIGABYTE se afiseaza la CES 2013 cu placi de baza ce folosesc tehnologia Dual Thunderbolt prin care se anunta suportul pentru 4K pentru 4 monitoare FullHD.

Intel® Collage

 

Tehnologia este interesanta mai ales pe motivul ca poate oferi rezolutie 4K pe 4 monitoare FullHD folosind doar placa grafica integrata in noile procesoare de la Intel. Acest lucru inseamna o rezolutie de 3840 x 2400 pixeli distribuita pe 4 monitoare. Totul se realizeaza cu ajutorul a doua porturi Thunderbolt si a tehnologiei Intel Collage doar prin intermediul placii de baza. Am vazut acele porturi in imagini la placile de baza, insa nu m-am gandit ca ar putea folosi si la asa ceva. Adevarul este ca Thunderbolt ofera o multime de posibilitati, fiind in practica o extensie directa a canalelor PCI Express.

Dual Thunderbolt

“Implementarea noastra a tehnologiei Intel Collage arata ca placile de baza GIGABYTE cu porturi dual Thunderbolt™ sunt primele care ruleaza cele mai noi rezolutii Ultra HD, pe patru dintre monitoarele standard din ziua de azi”, a comentat Henry Kao, Vice Presedintele GIGABYTE Motherboard Business Unit.

”Oferind deja o multitudine de posibilitati in pietele comerciale, cum ar fi semnalistica digitala, supraveghere, aplicatii medicale si multe altele, suntem incantati sa putem oferi si clientilor de sisteme DIY oportunitatea de a se bucura de experienta oferita de rezolutia 4K, pe sistemele deja existente, cu o simpla reactualizare de driver, fara a fi necesara o placa video dedicata!”

In concluzie… it’s all in the CPU.

loading...