Functia YouTube Offline se apropie de aplicatiile de mobil ale companiei

Functia YouTube Offline se apropie de aplicatiile de mobil ale companiei

Dupa lungi speculatii, se pare ca utilizatorii de mobile vor beneficia de posibilitatea rularii Offline a clipurilor video.

Aplicatia mobila YouTube offline viewing

In luna noiembrie a acestui an, aplicatia YouTube pentru Android si probabil si pentru iOS va primi un update semnificativ sub forma posibilitatii rularii de clipuri in mod offline, fara o conexiune la internet. Desi pare un scenariu ideal, este imposibil ca acest lucru sa se desfasoare fara o serie importanta de limitari.

Pentru ca YouTube a fost intotdeauna un serviciu online de continut video, era aproape imposibila o implementare a acestui nou model de business fara detasarea semnificativa de  principiile de functionare folosite pana in acest moment in aplicatiile de mobil. Printr-un memoriu inaintat publisherilor de continut de calitate, oficialii companiei detinute de au tinut sa explice cum vad ei respectiva functie.

Practic, un clip vizionat online va fi implicit salvat in memoria telefonului si a tabletei pentru o vizionare ulterioara. Fara o conexiune la internet, respectivul clip va putea fi rulat timp de 48 de ore, dupa care, pentru a putea fi vazut din nou in Youtube offline va fi nevoie de o conexiune la internet timp de cateva minute. Dupa ce ati revenit online, limita de timp este reimprospatata si timp de alte 48 de ore puteti revedea clipul. In acest program nu vor fi incluse clipurile care pot fi cumparate sau inchiriate de pe YouTube.

In plus, nu vor lipsi reclamele din respectivul continut Youtube offline, iar vizionarile realizate in mod offline vor fi adaugate cu prima ocazie la numarul total de redari de pe site. In cazul in care nu va doriti ca al vostru clip sa poata fi redat in acest mod, puteti dezactiva aceasta posibilitate atat atunci cand il postati sau ulterior.

Restrictiile nu par absurde pentru Youtube Offline, insa compania va incerca sa faca o favoare celor fara abonamente de date foarte generoase, iar acest lucru este de apreciat.

Citește și: