Fixing Windows 8 – un concept Windows 8.2 combină inteligent elemente noi şi vechi

Fixing Windows 8 – un concept Windows 8.2 combină inteligent elemente noi şi vechi

În speranţa că cei de la Microsoft vor fi deschişi la sfaturi, un tânăr de 20 de ani vine cu o propunere interesantă pentru

Microsoft windows 8.2 concept

Nu mai este nici o surpriză, printre multele noutăţi introduse odată cu Windows 8, Microsoft a implementat într-un mod greşit sau, în cel mai bun caz, nu foarte intuitiv, foarte multe dintre ele. Odată cu lansarea Windows 8.1, gigantul din Redmond a încercat să-şi mai răscumpere din greşeli. Munca nu s-a terminat, însă, motiv pentru care şi va veni ca o încercare importantă pentru compania care, la momentul respectiv, nu va mai fi condusă de Steve Ballmer.

După ce la începutul săptămânii trecute v-am împărtăşit câteva elemente posibile pe care le-am putea vedea introduse în Windows 8 Threshold, acum vă aducem la cunoştinţă un concept. Jay Machalani, un tânăr de 20 de ani cu o pasiune pentru design, care se auto-descrie ca fiind ,,UX/UI & Branding Architect”,  a petrecut o cantitate de timp semnificativă pentru a exprima în clipuri, imagini şi scheme modul în care vede el Windows 8.2.

Întreaga lucrare, cu un nume foarte sugestiv – Fixing Windows 8, este exprimată pe blogul personal.

Ca şi până acum, scopul acestor concepte are ca scop demonstrarea faptului că se poate găsi un mod şi mai inteligent prin care să fie amestecate elemente moderne şi clasice din mediul Windows. Totul pleacă de la o ideea simplă. Deşi Machalani clasifică WIndows 8 ca fiind ,,cel mai bun sistem de operare pentru productivitate şi lucruri minunate”, acesta este ,,încărcat de defecte majore”.

Soluţia lui Machalani constă într-o interfaţă cu un aer modern în care elementele pot fi făcute mai mari sau mai mici, în care vă puteţi agăţa cu uşurinţă aplicaţii sau Live Tile-uri pe care la rândul lor le puteţi redimensiona. La un click distanţă, printr-un jumplist găsiţi şi toate aplicaţiile clasice pe care le îndrăgeaţi de la Windows 7. Din imagini, centrul de notificări, configurările, opţiunile de management energetic şi căsuta de căutare, toate par mai accesibile.

Rămâne să vedem dacă un factor de decizie de la fruntea Microsoft va analiza informaţiile de pe blog şi măcar parţial le va percepe ca sursă de inspiraţie.

Cum vi se pare acest concept din Fixing Windows 8?

Microsoft Windows 8.2 concept aplicatii metro desktop

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI