Festivalul de gaming DreamHack Bucuresti 2013, la final

Festivalul de gaming DreamHack Bucuresti 2013, la final

Inceputul celei de-a doua zile a ceea ce a fost deja evenimentul de gaming Dreamhack 2013, poate cel mai asteptat eveniment de jocuri de pe la noi, a fost mai lent decat m-as fi asteptat, la portile Salii Polivalente fiind prezente poate mai putin de o suta de persoane la ora deschiderii, 9:00.

Eveniment Gaming Dreamhack 2013
Eveniment Gaming Dreamhack Bucuresti

 Imediat cum vremea s-a mai indreptat si soarele a inceput sa straluceasca, a devenit evident ca vom avea parte de o zi cel putin la fel de aglomerata ca si cea precedenta. Si nici nu avea cum sa fie altfel in aceasta zi a competitiei de gaming Dreamhack 2013, pentru ca aveau sa se dispute pe scena principala finalele pentru concursurile de Couter Strike, League of Legends, Starcraft 2. Pe holurile adiacente erau programate finalele concursurilor de Fifa 2013, Starcraft Open, dar si concursul CosPlay ai carui participanti s-au intrecut in elaborarea unor costumatii si a unor machiaje care mai de care mai sofisticate. Am dat cu ochii si peste o serie intreaga de bloggeri jucand World of Tanks.

Tot astazi s-au acordat premiile cele mari ale concursurilor organizate de catre producatorii si integratorii de solutii IT prezenti la standurile de gaming Dreamhack 2013. Astfel cei de la Maguay au acordat prin tragere la sorti un pic dupa orele 15.00 un ultraportabil de gaming, model MyWay H1101x, cei de la Asus un laptop de gaming de 17 inchi din gama superioara, model G750, Logitech o sumedenie de tastaturi si mousi de ultima generatie. Au mai participat cu premii generoase pentru concursul de Fifa 2013 si CosPlay producatorul de periferice Mad Catz. Bineinteles ca suma totala a premiilor puse la bataie pentru vizitatori nu se poate compara cu cei peste 50.000 de dolari acordati gamerilor profesionisti prezenti la eveniment dar au fost cu siguranta o surpriza extrem de placuta pentru cei care au intrat pe poarta Salii Polivalente doar pentru a-si urmarii favoritii, fara a se gandi ca la finalul vizitei vor acea ocazia sa se duca acasa cu un foarte frumos cadou.

Fata de anul trecut, editia de anul acesta de gaming Dreamhack 2013 a fost cu siguranta mai bine organizata, iar spatiul larg a avut capacitatea necesara gazduirii tuturor vizitatorilor, a jucatorilor si a expozantilor la eveniment. Nu am mai avut senzatia de inghesuiala si de lipsa de aer de la Turbohalle, anul acesta cred ca toata lumea a avut tot spatiul necesar pentru a se desfasura. Am avut ocazia sa reintalnesc figuri familiare ale gamerilor hard-core care fac tot posibilul sa participe la cat mai multe evenimente de gaming ale anului, fie ele mari sau mici, dar si foarte multi pasionati si gameri amatori pentru care Dreamhack-ul de anul acesta a fost primul eveniment de mare anvergura pe care l-au vizitat.

Am avut parte si de o premiera care m-a bucurat si mi-a dat speranta in ceea ce priveste viitorul miscarii e-sports din Romania. Cel mai mic participant pe care l-am intalnit avea „matusalemica” varsta de… un an si jumatate si era carat pe umeri de tatal sau, un pasionat al Starcraft 2. Poate ca el ne va reprezenta peste ani la concursurile internationale de gaming, cine stie…

Credeti ca am inceput sa prindem si noi gustul marilor festivaluri dedicate gamingului si gamerilor?

Va invit sa parcurgeti cateva scurte secvente surprinse pe parcursul zilei de la festivalul de gaming Dreamhack 2013: