Dreamhack Bucuresti 2012 – Jocuri si nu numai la Turbohalle

Dreamhack Bucuresti 2012 - Jocuri si nu numai la Turbohalle

In cursul sfarsitului de saptamana care tocmai a trecut a avut loc in Bucuresti un mare eveniment dedicat jocurilor video. Este vorba despre Dreamhack, un concurs de electronic sports international, unde cei mai buni jucatori de League of Legends, Counter-Strike si StarCraft II si-au etalat abilitatile si s-au calificat in marea finala Dreamhack Winter, care se va tine in Suedia.

Locul ales pentru desfasurarea editiei din Romania a Dreamhack a fost Turbohalle din Bucuresti, care a fost destul de incapatoare pentru sutele de gameri care au venit sa asiste la concursurile de electronic sports. Chiar daca intrarea s-a facut doar pe baza de bilet, au fost prezenti foarte multi participanti, acesta fiind probabil cel mai mare astfel de eveniment care a avut loc pana in prezent in Romania.

Din fericire, nu doar concursurile oficiale ne-au tinut ocupati, intrucat cateva companii care au reprezentanta oficiala si la noi au decis sa expuna cateva produse noi. In primul rand am dat peste echipa de la ASUS, care a venit cu sisteme de gaming ROG pe care oricine putea sa incerce jocuri precum Borderlands 2, Dishonored si League of Legends. Aici am dat si prima data peste fetele ASUS, care ne-au incantat privirea ori de cate ori treceam pe langa stand. Pe langa sistemele de gaming, compania taiwaneza a decis sa prezinte celor care participa la Dreamhack si produsele dedicate entertainment-ului din sufragerie, precum playere Blu-Ray, media player-e Oplay si sisteme audio. In cazul in care nici una dintre aceste atractii nu va faceau cu ochiul, cu siguranta pista de masini teleghidate putea sa va retina pentru cateva minute.

Kingston a avut de asemenea o prezenta importanta, expunand o gama larga de solutii de stocare si de memorii RAM. Chiar daca orice gamer si-ar dori astfel de tehnologii de top in computerul sau, cu siguranta cei care au venit la standul Kingston au facut asta pentru a-i vedea pe baietii de la lab501 la treaba. Acestia au facut ce stiu mai bine: au overclockat un procesor pana i-au atins limitele superioare de performanta, evident, racindu-l cu azot lichid.

PC Garage a organizat concursuri pentru public pentru mai multe jocuri, insa in aceasta parte a show-ului atractia a fost cu totul alta. Nvidia a decis sa isi demonstreze cele mai puternice placi grafice cu ajutorul unuia dintre cele mai pretentioase jocuri. Este vorba despre Crysis 3, care a primit o demonstratie live, pe un PC de ultima generatie. In cele 15 minute de gameplay pe care le-a oferit acest demo, am reusit sa imi fac o prima impresie despre joc. Crytek a reusit sa creeze un balans intre gameplay-ul din primul Crysis si cel din Crysis 2, oferind medii mai largi de joc si mai multe optiuni de abordare a situatiilor. In acelasi timp, directia artistica a jocului s-a imbunatatit vizibil, iar grafica are putine minusuri. Fiind o versiune foarte timpurie a jocului, cu siguranta micile defecte vizibile acum in cadrul umbrelor vor fi eliminate. Din pacate insa, nu am putut face capturi de ecran, intrucat Crytek nu doreste ca astfel de materiale sa fie disponibile momentan pentru public.

Din pacate pentru cei care se asteptau la informatii despre competitia Dreamhack in sine, nu avem prea multe informatii. Am fost atat de distrasi de celelalte atractii de pe margine incat nu am putut tine pasul cu meciurile oficiale. Probabil acesta este un lucru bun, intrucat cei care erau cu adevarat interesati de StarCraft II, LoL sau Counter-Strike erau deja acolo si au tinut pasul cu ceea ce s-a intamplat. Mai mult, intregul eveniment a fost transmis live prin intermediul Dolce, deci nu exista niciun motiv sa il ratati. Noi am mers la Dreamhack pentru experienta de participant si nu obligatoriu pentru sporturi electronice. Chiar si asa, ne-am simtit bine si asteptam cu interes un nou eveniment de gaming in Romania.

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/Dreamhack/”/]

Citește și: