Dell XPS 11, un ultrabook high-end cu un ecran de invidiat

Dell XPS 11, un ultrabook high-end cu un ecran de invidiat

Desi nu este cel mai scump ultrabook din acest segment de piata, americanii au realizat ceva incredibil in cazul

Dell XPS 11 ultrabook hidpi lansare Windows 8

Dupa ce a vazut pentru prima oara lumina reflectoarelor la Computex, in luna iunie, Dell XPS 11 este din nou adus in fata presei in cadrul unei conferinte a producatorului american despre sisteme. Acum aflam si specificatiile complete ale bolidului, insotite de un pret corect si o data de lansare reala.

Noile sisteme XPS 11 sunt construite in jurul unor principii de design propovaduite prima oara de Lenovo, prin seria Yoga. Este vorba de un ultrabook clasic care se poate transforma in tableta, daca este nevoie, prin intermediul unei balamale ce permite rabatarea ecranului la 180 de grade.

Punctul forte al acestui sistem, care reprezinta probabil 40% din pret, daca nu mai mult, este panoul sensibil la atingere de tip IGZO, ce ascunde o rezolutie nativa de 2560 x 1440 pixeli. Daca asta nu era suficient, pentru o anduranta sporita, este acoperit si cu un strat de Gorilla Glass NBT – o versiune speciala a popularului standard, optimizata pentru panourile sensibile la atingere din notebook-uri.

La interior, creierul intregii afaceri este reprezentat de un procesor Intel Haswell, care va fi responsabil in acelasi timp si de IGP-ul platormei pe care ruleaza. Incercand sa atinga un profil cat mai subtire fara a fi incomoda, tastatura ultra subtire are o cursa de aproximativ 0,5 milimetri la apasare. Aparent, se poate particulariza si feedback-ul oferit de butoane la apasare, desi nu inteleg foarte bine cat de util va fi acest element in lumea reala. Pe langa o conectica generoasa, merita sa aveti in vedere ca poate fi achizitionat si cu un modul NFC integrat, daca va ajuta la ceva.

Pretul de start pentru noul sistem ultra compact Dell XPS 11 este de 1000 de dolari si va ajunge la primii utilizatori candva la mijlocul lunii noiembrie. Avand in vedere ca acelasi pret are in SUA si MacBook Air-ul de 11,6 inci cu o rezolutie de 1366 x 768, este evident ca cei de la au creat un produs competitiv.