Dell anunta XPS 11, un hibrid cu un ecran spectaculos

Dell anunta XPS 11, un hibrid cu un ecran spectaculos

Pentru ca exista o piata evidenta de sisteme hibride cu Windows 8, tocmai a anuntat un ultra portabil high end cu numele de XPS 11.

dell xps 11 windows 8 hbrid

Cu seria sa de MacBook-uri Pro cu ecran Retina, Apple a demonstrat ca este posibil sa promovezi o serie de sisteme portabile in jurul unei singure caracteristici, rezolutia ecranului. Indiferent cat de spectaculoase sunt MacBook-urile cu panouri Retina Display ca si creatii de un design unic, singurul lucru care a ramas in mintea oamenilor este ca au o rezolutie a ecranului nemaintalnita. Pornind de la un principiu similar, cei de la acelasi lucru cu noul Dell XPS 11, anuntat la Computex.

Cu toate ca are trasaturi de design similare evidente cu Lenovo Yoga, traiesc cu impresia ca noua creatie a producatorului american va fi mai degraba tinuta minte ca avand o rezolutie de 2560 x 1440 pe un ecran de 11,6 inci. Este de o densitate de pixeli spectaculoasa si joaca intr-o cu totul alta liga decat banala rezolutie 1366 x 768 a concurentei. Trecand peste panoul cu unghiuri de vizibilitate ireprosabile si o acuratete a culorilor afisate de invidiat, noul XPS 11 este un notebook cu o tastatura foarte subtire ce poate fi rabata la 360 de grade, context in care ultrabook-ul devine tableta. Pe langa faptul ca tastatura se dezactiveaza cand ati trecut de 180 de grade cu rabatarea ecranului, la orice alt unghi partea cu tastatura poate fi folosita ca suport, dupa cum se poate vedea in imaginea de mai sus.

Chiar daca nu avem detalii exacte legate de configuratia noului hibrid, noul XPS va fi livrat cel mai probabil impreuna cu un Intel Core i5 de ultima generatie. Aparent, in ecuatie va fi inclus si un stylus digital activ, acesta nu a fost insa prezent la evenimentul de prezentare.  Noul XPS 11 va fi comercializat incepand cu trimestrul al treilea al acestui an la un pret inca necunoscut.