Dell nu renunta la Windows RT

Dell nu renunta la Windows RT

Laptop dell

Toshiba a renuntat inca de anul trecut la fabricarea unei tablete cu Windows RT iar Hewlett-Packard si Acer nici macar nu s-au ostenit sa produca vreun dispozitiv de acest gen.

Samsung a renuntat recent la lansarea unei tablete bazata pe Windows RT in anumite tari din cauza confuziei din randul consumatorilor intre acest sistem de operare si Windows 8. Coroborat cu vanzarile slabe ale tabletei Surface for RT de la Microsoft ai zice ca Windows RT nu are vreun viitor stralucit. Cu toate astea Dell spune ca nu va renunta la realizarea de gadgeturi pe aceasta platforma si ca va prezenta noi dispozitive ARM cu sistemul celor de la Microsoft.
Neil Hand, vicepresedinte in cadrul gigantului, a declarat ca Dell XPS 10 s-a dovedit a avea vanzari mai slabe decat erau asteptarile insa a adaugat ca “pe termen lung nu ar trebui sa conteze daca este Windows pe ARM, Windows pe Intel, Windows pe orice altceva”.
Hand a dat asigurari ca vor exista viitoare generatii pentru XPS 10 si a mai spus ca utilizatorii care detin un astfel de dispozitiv il iubesc.
Cu toate acestea, Dell s-a aratat dispusa in mai multe randuri sa se indeparteze de platforma Silverlight, cu ajutorul careia Microsoft a realizat sistemele sale de operare.

O explicatie mai pamanteana pentru insistenta Dell cu dispozitivele Windows RT o constituie si legaturile puternice dintre Steve Ballmer si Bill Gates pe de o parte si Michael Dell pe de alta. Iar acesta sunt cu atat mai pregnante cu cat acesta din urma a facut recent o oferta pentru delistarea producatorului de PC-uri iar Microsoft este implicata in tranzactie cu un imprumut de 2 miliarde de dolari.

Citește și: