Samsung nu mizeaza pe Windows RT

Samsung nu mizeaza pe Windows RT

Samsung a declarat ca nu va comercializa tablete cu Windows RT pe piata din SUA.

In cazul in care traiati cu impresia ca tabletele cu Windows RT ar fi vreo mare revelatie, aflati ca nu prea e deloc asa. Intr-un ecosistem care nici nu exista practic, este extrem de greu sa te afirmi, iar acest lucru il confirma pe deplin si decizia celor de la Samsung.

Samsung Ativ Tab

Producatorul coreean a ales sa nu intre pe piata din SUA cu tableta sa ATIV Tab si asta pentru ca studiile demonstreaza un interes scazut pentru acest tip de device-uri. De asemenea Samsung a semnalat faptul ca foarte putini utilizatori cunosc detalii despre noul sistem de operare si o parte infima dintre acestia reusesc sa faca diferenta dintre Windows RT si Windows 8.

Cu alte cuvinte pentru a atinge vanzari decente intr-un asemenea segment ar trebui investiti bani grei in educarea populatiei si promovarea Windows RT. Oficialii Samsung au declarat ca prefera sa astepte si sa vada in ce directie va fi condusa evolutia acestui ecosistem aflat la inceputuri.

Nu stim in ce masura aceasta mutare va afecta distributia de tablete Samsung cu Windows RT si pe celelalte piete. Un lucru este cat se poate de clar, Windows RT are nevoie rapida de implicare din partea comunitatilor de dezvoltatori, iar acest lucru poate fi atins doar prin infuzia de fonduri de catre Microsoft. Cum altfel ai putea sa convingi oamenii sa faca aplicatii pentru un sistem pe care aproape nimeni nu il baga in seama?

 

 

Citește și: