CyanogenMod 10.1.2 sporeste semnificativ securitatea Android-ului

CyanogenMod 10.1.2 sporeste semnificativ securitatea Android-ului

 

Vulnerabilitatea Android Master Key este doar una dintre multele probleme pe care le remedieaza noua versiune de CyanogenMod 10.1.2.

Cyanogenmod 10.1 Android security update 4.2 Jelly Bean

Cel mai bun prieten al de Android este CyanogenMod. Indiferent ca tineti foarte mult la a avea in permanenta ultima versiune de prajitura de la Google sau pur si simplu va doriti o reimprospatare a firmware-ului de pe smartphone, CyanogenMod 10.1.2 este solutia perfecta.

Noua versiune de Android, in varianta de CyanogenMod, in primul rand, remedieaza problema de securitate foarte importanta promovata intens in ultimele cateva saptamani. Este vorba de vulnerabilitatea Master Key, care se vehicula ca ar fi afectat 99% dintre smartphone-urile cu Android, indiferent daca aveau Donut sau Jelly Bean.

Noul firmware 10.1.2 elimina posibilitatea ca cineva sa instaleze cod arbitrar pe telefonul vostru si mai vine cu cateva update-uri de securitate, dar nimic altceva la capitolul functii noi. Daca vreti sa continuati studiul cand vine vorba de vulnerabilitati, puteti cauta pe Google Bug 8219321 – MasterKey Exploit, CVE-2013 – 2094 – Linux Kernel Exploit, CVE – 2013 – 2596 – Qualcomm specific exploit, CVE – 2013 – 2597 – QUalcomm specific exploit si, nu in ultimul rand, bug-fix-uri generale pentru dispozitiv.

De cele mai multe ori, avantajele cu care vin ROM-urile custom nu sunt atat de cuantificabile. Totusi, daca luam insa in calcul ca aceasta versiune va scapa de unele dintre cele mai ,,la moda” gauri de securitate care va pot pune in pericol telefonul, cel mai bine ar fi sa faceti un efort pentru a vedea daca se paote instala si pe telefonul din dotare. Cele mai noi versiuni cu link-uri de download si tutoriale de instalare le gasiti pe www.cyanogenmod.org/blog.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: