Oppo N1 ar putea fi primul smartphone preinstalat cu CyanogenMod [VIDEO]

Oppo N1 ar putea fi primul smartphone preinstalat cu CyanogenMod [VIDEO]

In au avut loc schimbari importante in ultimele cateva luni, cea mai mare fiind transformarea intr-o companie.

oppo n1 cyanogenmod android

Fiind perceput ca unul dintre cele mai populare firmware-uri custom din lume pentru dispozitivele cu Android, ar putea in curand sa vina preinstalat pe anumite aparate OEM. Aceasta veste vine dupa ce echipa din spatele distributiei Android a decis sa se transforme intr-o companie de sine statatoare, scop pentru care a si adunat deja o finantare de 7 milioane de dolari.

Scopul din spatele acestei tranzitii este de a transforma CyanogenMod intr-o platforma de sine statatoare si un concurent foarte serios pentru jucatori cu vechime in domeniu, gen iOS, BlackBerry sau Windows Phone. In urmatorii ani, acest nou sistem de operare ar trebui sa ocupe locul trei ca popularitate, inlocuind sistemul de operare pentru mobile al celor de la Microsoft.

Pentru ca astfel de scopuri marete nu pot fi atinse fara parteneri hardware seriosi, au inceput deja sa circule zvonuri care implica HTC si Oppo ca fiind primii candidati. Oppo, un producator important de terminale din China, a publicat cateva clipuri pentru a pregati lansarea iminenta a urmatorului sau varf de gama, cu numele de N1. Inainte de evenimentul efectiv de lansare de pe 23 septembrie de la Beijing, zilele trecute, compania a mai postat pe YouTube un nou clip. In loc de detalii hardware sau elemente de design, acesta include cateva cuvinte de la Steve Kondik, fondatorul Cyanogen. Pe langa faptul ca-si anunta prezenta la evenimentul din Beijing, tot Kondik afirma ca are cateva anunturi importante pentru viitor.

Ca urmare a acestui flux de evenimente, sunt mari sanse ca N1 sa fie primul smartphone care iese din fabrica avand un firmware CyanogenMod. Pentru a fi siguri, mai avem insa de asteptat pana pe 23 septembrie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: