Creatorii 3DMark penalizează pentru benchmark Samsung şi HTC mincinos

, 27 Noi, 10:50

Am detaliat în numeroase instanţe şiretlicurile de doi lei la care a apelat Samsung pentru a ieşi în faţă în teste, iar acum a venit şi răsplata acelor practici.

Samsung si HTC Penalizate 3Dmark

Personal, am fost foarte ofensat în urmă cu câteva luni, când scriam primele materiale pe marginea acestui subiect, Samsung. Mi se părea incredibil că un gigant precum Samsung, în momentul în care rulai un benchmark mai popular, îţi făcea automat overclocking la procesor pentru a obţine scoruri mai mari. Mai grav mi s-a părut că, după ce am văzut acest comporament în cazul Galaxy S4, la lansarea Galaxy Note 3 istoria acestui benchmark Samsung mincinos s-a repetat. Pentru că scorurile obţinute fraudulos în teste nu ar trebui recunoscute, cei de la au hotărât să pună punct acestor practici în felul lor.

Creatorii popularei suite de teste cross-platform au scos din toate clasamentele de pe site şi din aplicaţia cu acelaşi nume o mare parte din terminalele Samsung recente, plus variaţiile de HTC One. Motivul pentru care Galaxy Note 10.1 2014, Galaxy Note 3, HTC One şi HTC One Mini au fost ,,delistate” din top e clar. Telefoanele cu benchmark Samsung nu au aderat la politica de sinceritate, practică esențială, care, din punctul de vedere al celor de la Futuremark, consta în tratarea aplicaţiei de test ca oricare altă aplicaţie instalată pe aparat.

HTC Samsung Galaxy S Futuremark 3DMark

Într-o lume ideală, astfel de practici nu ar trebui să existe din partea producătorilor de telefoane, deoarece în scurt timp majoritatea benchmark-urilor vor deveni nule. O alternativă ar implica dezvoltarea unor metode de testare radical diferite faţă de cele de acum, acest lucru nu se va întâmpla însă prea curând.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail