3DMark ajunge pe Android, in toata splendoarea sa cross-platform

3DMark ajunge pe Android, in toata splendoarea sa cross-platform
12:40 03.04.2013

Asteptat cu entuziasm de amatorii de benchmark-uri, 3DMark este prima suita de test a celor de la Futuremark creata pentru teste pe iOS, Android si Windows.

3dmark ice storm android test

Anuntat in urma cu cateva luni, 3DMark tocmai a fost lansat pentru dispozitivele cu Android si pentru cele cu sisteme de operare Windows. Urmeaza ca in curand sa putem descarca aceeasi suita software si pe iDevice-uri si tablete cu Windows RT.

Spre deosebire de alte benchmark-uri lansate in ultimii ani si chiar si fata de alte suite 3DMark, aceasta versiune a popularei aplicatii isi propune sa devine solutia perfecta de testare crossplatform. Practic, veti putea vedea cat de rapid este ultimul iPad, pe partea de randare grafica si gaming, in comparatie cu o tableta cu Windows 8 sau una cu Android. In plus, aceasta este prima incursiune a celor de la Futuremark in testarea performantei grafice a dispozitivelor pe platforma ARM. Peacekeeper este dezvoltat tot de Futuremark, acela este insa doar un test de browsere si nu exploateaza cum se cuvine performanta hardware a gadgeturilor moderne.

Futuremark 3DMark Android Edition este un download gratuit din Google Play. Noua unealta functioneaza pe orice dispozitiv cu sistemul de operare al celor de la Google, cu conditia sa ruleze minim Android 3.1 si sa detina 1GB de RAM. Partea de grafica este randata folosind OpenGL ES 2.0, o rutina ce va fi folosita si in versiunea de iOS a aplicatiei. Pentru dispozitivele cu Windows, in continuare se vor folosi DirectX 9, DirectX 10 si DirectX 11.

Ca si in cazul altor benchmark-uri similare, 3DMark va va oferi posibilitatea sa vedeti cat de performant este dispozitivul vostru in comparatie cu altele apropiate dintr-o baza de date cu rezultate. Rezultatele de mai jos au fost facute publice de cei de la Anandtech pentru a va face o idee de topul smartphone-urilor recente din perspectiva rezultatelor in 3DMark.

3dmark-android

loading...