Comisia Europeana face presiuni pe garantia Apple

Comisia Europeana face presiuni pe garantia Apple

Apple ar putea avea probleme deoarece sfideaza de a avea o garantie imiplicita de doi ani pentru produsele comercializate.

Garantie Apple

Incepand cu 2011, in intreaga Uniune Europeana exista , si nu numai, sa vanda produse cu o garantie de doi ani. Apple a sfidat din totdeauna aceasta decizie, aspect care a costat compania americana 900.000 euro doar in Italia. Respectiva suma a fost platita in urma unui proces care s-a incheiat in luna decembrie 2012.

Desi in mod normal Apple ar trebui sa-si schimbe politica companiei in conformitate cu respectiva lege, exista o problema. Pentru ca astfel de practici nu vor fi schimbate decat in instanta, doar daca vom vedea procese similare anti-Apple si in alte tari europene, gigantul din Cupertino va mari garantia la Mac-uri si iDevice-uri. Pentru a grabi aceasta procedura, Viviane Reding, comisar in cadrul Comisiei Europene pe probleme de justitie, a initiat un apel catre natiunile UE.

Reding solicita amplificarea eforturilor si a cooperarii dintre state cu scopul protejarii drepturilor consumatorilor. In aceeasi declaratie, tot ea a avertizat ca, pe viitor, Comisia de Justitie din care face parte va avea un rol mai evident in a ajuta diversele institutii ale statelor din Uniune sa lucreze impreuna.

La ora actuala, doar sase state europene au sau au avut . Daca Danemarca, Finlanda, Luxemburg si Belgia mai investigheaza inca situatia, Italia si Bulgaria au stabilit deja amenzi. Cu speranta ca nu va fi necesar sa vedem 20 – 30 de procese similare pana ce vom putea achizitiona un MacBook cu garantie de doi ani, sunt curios ce urmeaza in acest serial.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI