Un blogger a dat in judecata Apple si a castigat

Un blogger a dat in judecata Apple si a castigat

Rocky Apple Win

Chiar daca ne-am obisnuit sa vedem numele Apple in proces doar alaturi de nume mari din domeniu, precum Samsung, Motorola sau orice alt gigant IT, se pare ca si „muritorii de rand” se pot lupta cu titanii.

Povestea de fata incepe in urma cu aproximativ patru ani, cand un un tip pe nume Seattle Rex a investit toate economiile lui de o viata intr-un MacBook Pro de 17” (4500$) si intr-o garantie suplimentara Apple Care – 600$.

Astfel, dupa o investitie totala de 5100$ intr-un sistem portabil, nu a avut nici o problema cu el timp de 3 ani. Problema a fost ca dupa expirarea garantiei sistemul s-a defectat.

La un studiu mai atent, vina a fost a cipului grafic NVIDIA, pentru care Apple daduse deja un comunicat de presa si anuntase reparatii gratuite pentru toti cei care intalneau problema. Din pacate, baiatul nostru aparent nu s-ar fi incadrat in respectivul program, motiv pentru care a platit pe reparatie nu mai putin de 600$ in momentul in care s-a dus la un Apple Store cu sistemul defect. Daca si pe voi v-ar fi lasat nervii intr-un astfel de scenariu, sa stiti ca ati fi avut dreptate.

Dupa ce si-a luat sistemul acasa si a incercat fara succes sa obtina banii pe reparatie de la Apple prin mailuri succesive in care povestea drama prin care trece, Seattle Rex s-a dus la OPC-ul lor (Better Business Bureau).  Aproape simultan cu respectiva plangere a intentat companiei si un proces, prin care cerea ca Apple sa-si recunoasca vina si sa-i dea banii inapoi.

Partea frumoasta a povestii e ca, dupa cateva luni, procesul a ajuns pe rol si individul in cauza a fost pus fata in fata cu doi avocati Apple si chiar a castigat. Nici nu a fost foarte complicat, procesul a durat sub o ora, timp in care, cu ajutorul unor cunostinte tehnice legate de ce inseamna un computer, o placa de baza si un GPU, Rex a putut sa le demonstreze ca sistemul lui se incadra in programul definit de Apple la ei pe site si ca nu ar fi trebuit sa comenteze nimeni.

Intreaga poveste o gasiti pe blogul lui Seattle Rex, iar daca ar fi sa atrag atentia asupra unei linii de dialog mentionate in postul de pe blog, intre judecator si reprezentantii Apple, care de altfel pare incredibila, aceea ar fi urmatoarea: „La un moment dat, judecatorul i-a intrebat pe cei de la Apple cat i-ar fi costat daca pur si simplu mi-ar fi inlocuit placa de baza cand l-am dus la Apple Store, moment in care unul dintre baietii de la Apple a spus – Oh, nu ne-ar fi costat nimic, NVIDIA plateste factura pentru fiecare placa de baza pe care o inlocuim”.